Travis Pastrana in de sporen van Evel Knievel!

Travis Pastrana in de sporen van Evel Knievel!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Beide Amerikanen voorstellen aan motorliefhebbers heeft geen zin. De waaghalzen zijn wijd bekend door hun stunts. Pastrana is als motorcrosser door gegroeid naar een ongelooflijke stuntrijder op een crossmotor.

Evel Knievel was destijds de strafste van allemaal door nooit geziene sprongen te maken met een motorfiets die daar nauwelijks geschikt voor was. Hij was het die in Las Vegas over Caesar’s Fountain sprong. Hij raakte over de bekende fontein maar viel en lag een maand in coma. Knievel overleed in 2007 op 69-jarige leeftijd aan een terminale longziekte waartegen hij na drie jaar de strijd moest opgeven. Lees alles over de waaghals op Wikipedia.

Nu zondag 8 juli herhaalt de geschiedenis zich want Travis Pastrana wil drie stunts die Evel Knievel destijds deed overdoen en zelfs nog wat verbeteren. De moderne versie van Evel Knievel kan al heel wat adelbrieven voorleggen. In 2006 deed hij onder andere als allereerste motorrijder een dubbele back flip. Welke stunts wil Pastrana zondag overdoen?

  1. Car Jump Bij de eerste stunt zal hij over 52 naast elkaar gezette auto’s springen met een Indian Scout FTR750. Hij kiest voor deze motor omdat dit model dicht aanleunt met de Harley van Evel Knievel in de jaren zestig.
  2. Bus Jump Hier moet hij over 16 naast elkaar geparkeerde Greyhound bussen. Bij deze sprong moet hij meer snelheid ontwikkelen door de hoogte van de bussen.
  3. Fountain Jump Dit is de laatste sprong in een drie uren durend evenement maar het is meteen ook de moeilijkste. De locatie op de Strip aan Caesar’s Palace is in de jaren na de beroemde sprong van Knievel geëxpandeerd waardoor Travis Pastrana minder plaats heeft voor de sprong heeft over de fontein. Hij zal zowat de helft minder plaats hebben en zal de sprong daardoor in de omgekeerde richting doen.

De drie sprongen worden live uitgezonden op History Channel. Als we goed geïnformeerd zijn zit deze zender in betalende TV-pakketten bij Telenet en Proximus. Kan je niet live kijken dan zullen enkele dagen later de sprongen zeker te zien zijn op YouTube en plaatsen we de video op onze site.

Hieronder kan je nog eens kijken naar de eerste double back flip van Pastrana en de angstwekkende sprong van Evel Knievel over Caesar’s Fountain.

 

 

Uw reacties

More MX Vintage news

  • BEX et retour du traditionnel Motocross du Doudou à Mons ce WE

    BEX et retour du traditionnel Motocross du Doudou à Mons ce WE

    Coup double et programme chargé ce WE sur l’illustre Circuit du Bois Brûlé à Mons – Ghlin ! Le Royal Mons Auto Moto Club renoue avec son traditionnel Motocross du Doudou, …
  • Save The MX-Tracks – In Depth Interview

    Save The MX-Tracks – In Depth Interview

    Maak kennis met de gezichten achter ‘Save the MX-Tracks’ – met hun acties strijden zij voor het behoud van onze geliefde motorcross circuits. In dit exclusieve interview delen ze hun inspirerende …
  • Mark Faber sprak met Brad Lackey

    Mark Faber sprak met Brad Lackey

    De Amerikaanse motorcrosslegende Brad Lackey onthult zijn Europese avontuur en leven na zijn actieve racecarrière. Mark Faber vuurde een aantal vragen af op “Bad Brad”. De antwoorden kan je hieronder …
  • Een portret van Eric Hubin

    Een portret van Eric Hubin

    Vorige week zou hij zijn 41e verjaardag vieren… Een eerbetoon aan Eric Hubin, AMPL en FMB motorcrosser en enduro rijder uit België, geboren op 18 april 1983 in Luik. Eric …
  • Beach Race by Night op Loon Plage met oldtimers

    Beach Race by Night op Loon Plage met oldtimers

    De motoclub MX Chrono de Loon Plage organiseert aanstaande zaterdag 27 april de “Dubreu Beach Race by Night”. Het is de eerste zandmotorcrosswedstrijd die ‘s nachts wordt gehouden! Voor de gelegenheid …