De resultaten van 2de Euro-Vintage te Culham (UK)

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Met tussenstand na twee wedstrijden en GoPro-video EVO/SuperEvo’s !!

Euro-vintage2017Afgelopen weekend waren de piloten die meedoen in het Europees kampioenschap Evo, SuperEvo en Twinshocks aan de slag in het Britse Culham. De Britten hadden ginder een fantastisch mooie omloop klaar gelegd en de weergoden goten er deze keer geen water overheen. Perfecte omstandigheden dus voor een geweldig weekendje “Oldskool” motorcross. Een straffe prestatie was er weggelegd voor de Belgen in de Twinshocks 50+.

Landgenoot Michel Paulussen won in die twee dagen maar liefst alle vijf de reeksen. Tweede met vijf tweede plaatsen werd Jean-Paul Claessen. Paullussen viel in de eerste wedstrijd in Hummelo een reeks uit waardoor Claessen met een kleine voorsprong leider is in de tussenstand van het Europees kampioenschap. De Brit Andy Lidington won de categorie Twinshocks 50-. Onze Noorderbuur Edwin van Dijken voert de rangschikking aan na twee wedstrijden.

In de categorie EVO stond er geen maat op de Brit Jamie Skusse. Hij won met twee vingers in de neus de vijf reeksen. Bart van Dulmen voert de rangschikking aan met 52 punten voorsprong op zijn landgenoot Thijs Keustermans. In de klasse met motoren tot 1995 (SuperEvo) won Nederlander Jeffrey Buitenhuis op één na alle reeksen en werd dan ook eindoverwinnaar. Richard van Drooge leid de voorlopige stand in deze reeks. Onderaan dit bericht geven we jullie een video mee van de reeks EVO/SuperEvo in Culham. We zitten in de nek van Bart van Dulmen die de beelden schoot van de wedstrijd. De uitslagen via Mylaps Speedhive en de tussenstand na twee wedstrijden vind je hier. De volgende wedstrijd vind plaats in het Franse dorpje Amigny-Rouy op 22 en 23 juli.