Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Belgen goed op dreef in eerste wedstrijd voor EK in Tsjechië.

Jan Blancquaert

Jan Blancquaert Foto: Ramona Schulze

Afgelopen weekend waren de piloten die meedoen aan het Europees kampioenschap Classic motorcross te gast in het Tsjechische Stribro. Het was de eerste wedstrijd in een serie van drie. Voor landgenoot Jan Blancquaert was het meteen een schot in de roos, hij won beide reeksen in de leeftijdsklasse 50+.

Op vrijdag gingen de hemelsluizen nog flink open maar de dag erna was de omloop goed berijdbaar en scheen het zonnetje. In de leeftijdscategorie 30+ won de Tsjech David Riha. De Brit Wayne Partington die op de BOTC-wedstrijd in Tildonk nog op het podium stond werd hier derde voor Belg Björn Verdoodt. Zoals gezegd won Jan Blancquaert de categorie 50+, Danny Seels werd netjes derde. André Dandoy werd vierde in de leeftijdscategorie 70+.

De volledige uitslag vind je op deze link.

De volgende wedstrijd is op 3 juni in het Duitse Dieskau.