10 vragen aan Gertjan van Doorn.

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

10 vragenDe afgelopen maanden kreeg u een reeks interviews voorgeschoteld van ex-GP rijders van over de hele wereld. We begonnen met Akira Watanabe en hervatten vandaag met een reeks van toppers die we rond de feestdagen konden strikken voor een interview. We stellen tien vragen over het verleden, het heden en de toekomst van de motorcross. Tien vragen over hun teleurstellingen en hun hoogtepunten. Deze keer leggen we Nederlander Gertjan van Doorn op de rooster.

Gertjan van Doorn

Gertjan van Doorn

Gertjan van Doorn uit het Nederlandse Schijndel werd geboren met de crossmicrobe in het bloed. Iedereen uit de buurt wist al snel dat deze jonge kerel vol met talent zat dat bewees hij uitvoerig door snel door te groeien in de jeugdreeksen en schitterende resultaten te halen op het hoogste niveau. “Rambo” kon in zijn carrière als crosser zes GP’s winnen, een karrevracht nationale titels behalen waaronder die ook van Duitsland. Hij werd twee keer derde in de eindstand van het WK 250cc en stond ook op het tweede podiumtrapje van de MXdN in het Duitse Gaildorf in 1985 samen met Kees Van der Ven en Dave Strijbos. Hier zijn de tien bekende vragen aan Gertjan van Doorn.

1) Wie was in uw carrière de sterkste tegenstander en waarom? GJVD: Mijn sterkste tegenstanders waren de Oostenrijker Heinz Kinigadner en de Fransman Jacky Vimond.

2) Welk was uw favoriete omloop? GJVD: Schwanenstadt in Oostenrijk.

3) Welke motor had op u de grootste indruk en waarom? GJVD: De Honda van Jan de Groot.  Alles klopte bij deze motor.

4) Welke beslissing was niet de allerbeste in uw carrière als motorcrosser? GJVD: Net als alle andere motorcrossers, doping gebruiken.

5) Tweetakt of viertakt? GJVD: Viertakt.

6) Hebben elektrische crossmachines de toekomst? GJVD: Nee.

7) Welke gebeurtenis in uw loopbaan is u het meest bij gebleven? GJVD: Dat mijn teammaat Henk van Mierlo zijn nek brak en invalide werd.  

8) MXGP of Supercross? En waarom? GJVD: MXGP, Supercross is mijn ding niet.

9) Welke overwinning was de strafste uit uw carrière? GJVD: Mijn Grandprix overwinnining in Sittendorf in Oostenrijk.

10) Wat moet er volgens u veranderen om de populariteit van de motorcross weer aan te scherpen? GJVD: Daar laat ik mij niet over uit …

In onderstaande video zie je Gertjan van Doorn de openings-grandprix 500cc winnen van 1994 in het Zwitserse Payerne.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=L69ftm6leOo[/embedyt]

Uw reacties

More MX Vintage news