AMPL organiseert géén kampioenschap in 2020!

AMPL organiseert géén kampioenschap in 2020!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Waalse AMPL federatie heeft vandaag aangekondigd dit seizoen geen kampioenschap te organiseren. Het Uitvoerend Comité van de federatie kwam gisteravond bijeen en besloot dat er te veel onzekerheid is om de rijders een kwalitatief sportief seizoen aan te bieden. Voor de rijders betekent dit dat de huidige vergunningen en verzekeringen automatisch worden overgedragen naar 2021.

Ook voor de rijders die zouden deelnemen aan de oldtimercompetitie betekent dit dat er geen kampioenschap zal zijn. Deze wedstrijden werden steeds op zaterdag gereden. De AMPL sluit echter niet uit dat hier en daar individuele wedstrijden worden toegelaten. Dit zak afhangen van de evolutie van de gezondheidssituatie en de wettelijke bepalingen rond de organisatie van evenementen. De mogelijkheden om wel in te richten zullen geval per geval worden geëvalueerd met eventuele kandidaat-organisatoren.

Zoals dat het geval is voor alle andere sportfederaties eisen de gevolgen van de coronacrisis momenteel alle aandacht op van de AMPL. Na analyse van de huidige situatie en ‘n beoordeling van de vooruitzichten op korte en middellange termijn besloot de stuurgroep van de AMPL in 2020 geen kampioenschap te organiseren. In een persbericht liet de federatie verstaan dat “De onzekerheid rond de versoepeling van de lockdown, met name de maatregelen i.v.m. evenementen, laten niet toe om tijdig een positieve evolutie te voorzien die de organisatie een echt kampioenschap mogelijk zou maken.”

Uitstel van vergunningen en individuele verzekeringen tot 2021

Een eenvoudige annulering van het seizoen 2020 maakt het ook mogelijk om de vergunningen en individuele verzekeringen die voor dit jaar zijn afgesloten, voor elke rijder volledig over te dragen naar het seizoen 2021. De rugnummers die voor dit seizoen werden gereserveerd zullen ook  automatisch geldig blijven in 2021.

Voor de clubs die een datum op de 2020-kalender hadden gereserveerd, wordt het bedrag van de reservering van hun organisatiedatum automatisch overgedragen naar het seizoen 2021. Zoals elk jaar in november zal er een algemene vergadering van de aangesloten clubs worden gehouden. Op dat moment zal de kalender voor 2021 worden goedgekeurd.

Géén dekking via de AMPL-verzekering voor privé-trainingen

De AMPL wijst er ook op dat de annulering van de individuele verzekering voor het seizoen 2020 en het uitstellen naar het volgende seizoen betekent dat rijders met een AMPL-licentie niet langer gedekt zijn door de verzekering die via de federatie is afgesloten. Wie opnieuw gaat rijden, is dus verplicht een individuele verzekering af te sluiten als hij gedekt wil worden. Deze verzekering kan de verzekering zijn die door de circuituitbater wordt voorgesteld, maar een dekking voor trainingen kan ook worden afgesloten in het kantoor van Magin (061 23 10 80 – vraag naar Mevr. Nathalie Bastin).

Wedstrijden buiten kampioenschap

Aangezien de situatie snel kan veranderen -in beide richtingen- sluit de AMPL-stuurgroep niet uit dat een aangesloten club kan organiseren als men aan alle gezondheidsvoorwaarden kan voldoen. Deze wedstrijden zullen in geen geval mee tellen voor het kampioenschap. Het zal dus om wedstrijden buiten kampioenschap gaan waarvoor eventueel daglicenties of specifieke verzekeringen worden aangeboden.

Voor alle informatie met betrekking tot de vergunning en de verzekeringsoverdracht kunt u contact opnemen met Serge Mazzoni. Via e-mail: serge.mazzoni@mazzoni-groupe.be of telefonisch: 0473 984 997

Tekst: AMPL en Danny Hermans
Foto’s: Archief

Uw reacties

More MX Vintage news