Andere Tijden Sport: De WK-finale van 1976 zondag op NPO1!

Andere Tijden Sport: De WK-finale van 1976 zondag op NPO1!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We kondigden het al eerder aan: Nu zondag 31 maart 2019 is er op de Nederlandse zender NPO1 de uitzending van “Andere Tijden Sport” over de verloren titel van Gerrit Wolsink in 1976. De vliegende tandarts is nog altijd “not amused” over de gang van zaken tijdens de laatste GP 500cc in het Luxemburgse Ettelbruck.

Het verdict zou dus vallen op het spectaculaire circuit “An der Wark”. Die titel ging uiteindelijk naar Roger De Coster maar Wolsink maakt gewag van een complot tussen de Belgen. In de GP van Luxemburg viel De Coster al vroeg uit in de eerste reeks met een defecte voorvork. KTM-rijder Jaak Vanvelthoven was al altijd snel in Ettelbruck en won beide reeksen telkens voor de onfortuinlijke Wolsink. De wereldtitel was dus al weg na de eerste reeks waardoor de herneming enkel nog een formaliteit was. Al snel deden de bekende geruchten de ronde dat er “wat meer aan de hand was”. Andere Tijden Sport speelt hier op in en maakte opnames over deze gebeurtenis.

Die zal worden uitgezonden op NPO1 op zondag 31 maart om 23u15. Het is geen toeval dat de uitzending samenvalt met de MXGP in Valkenswaard. De opnames werden gemaakt op het circuit van Markelo. Hoe het wereldkampioenschap van 1976 verliep kan u nalezen in een eerder gepubliceerd artikel.

Foto: Marcel Hermans

Uw reacties

More MX Vintage news