Belgen alweer sterk tijdens Flutlicht Motocross te Kleinhau!

Belgen alweer sterk tijdens Flutlicht Motocross te Kleinhau!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Belofte maakt schuld! Vanochtend waren de resultaten nog maar gedeeltelijk doorgezonden maar intussen zijn ze volledig. Het lijkt erop dat Kleinhau stilaan een Belgische enclave wordt want ook dit jaar stonden er een pak Belgen aan de start.

En net zoals vorig jaar scoorden ze erg sterk in de reeksen. In de reeks Twinshocks -48 j. won Maicorijder Steven Peeters beide reeksen met de vingers in de neus. De Nederlander Gerrit Polsvoort won de reeks klasse 2 groep A. In groep B kon onze landgenoot Rudi Swinnen netjes derde worden. Waaltje Patrice Thioux won beide reeksen in groep C en in groep D werd OVI-piloot Jos Mewissen derde.

In de klasse Twinshocks +48 won de Belg Didier Stommen beide reeksen voor Brik Schelfaut. In klasse 4 groep B won Bjorn Verdoodt de wedstrijd dankzij een betere tweede reeks. In dezelfde klasse maar dan in groep C kon Bart Vermeulen mooi derde worden. De reeks Youngtimers +42 leverde een volledig Belgisch podium op. Laurent Lacasse won de wedstrijd voor Jürgen Bijnens en Jan Blancquaert. En de reeks Youngtimers -42 kon toen niet meer onderdoen en scoorden een tweede volledig Belgisch podium. Jurgen van Nooten won voor Tom van Loon en Kristof Peeters. Er was ook nog een reeks met recente motoren (klasse 9). Greg Smets werd daar mooi tweede in de eindrangschikking.

De volledige resultaten vind je op Mylaps Speedhive.

Proficiat aan alle Belgen. MXvintage kon door omstandigheden zelf niet aanwezig zijn waardoor we geen video konden maken. Dat maken we weer goed in 2019.

Jos Mewissen van Team OVI/MXvintage.

Uw reacties

More MX Vintage news