Belgen verdienstelijk tweede in Classic Naties te Pacov!

Belgen verdienstelijk tweede in Classic Naties te Pacov!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In het Tsjechische dorpje Pacov werd gisteren de Classic Motocross des Nations (CMCdN) gereden. De belangrijke wedstrijd voor landenteams georganiseerd door ECMO is elk jaar weer een geladen race in vijf leeftijdscategorieën.

Op vrijdag viel er redelijk wat regen en lag de omloop er wat mistroostig bij. De waterplassen her en der deden vermoeden dat het een zware wedstrijd zou worden maar in de nacht van vrijdag op zaterdag veranderde het weer in positieve zin. Op zaterdag baadde het panoramische circuit in de zon en lag deze er snel prima bij.

De Tsjechen hadden hun zaakjes prima voor elkaar want zij waren de grote slokop door drie van de vijf landentitels binnen te halen.  Ze wonnen de grootste trofee in de klasse 30+, 66+ en 72+. De Belgen waren sterk in de klasse 50+, ze werden mooi tweede na winnende natie Engeland. De Nederlanders wonnen de landentitel in de klasse 60+. In de categorie 30+ konden de Belgen derde worden. In de klasse 66+ werden onze landgenoten negende en in de 72+ werden ze vierde. Onze landgenoten kregen met net iets teveel mechanische pech af te rekenen om hoger te kunnen scoren.

Later deze week krijgen jullie van ons de volledige uitslagen en natuurlijk het beeldmateriaal.

Uw reacties

More MX Vintage news