België stuurt twee teams naar VMXIT in Pietramurata

België stuurt twee teams naar VMXIT in Pietramurata
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In een jaar met maar liefst vier organisaties onder het label VMXDN moeten er keuzes gemaakt worden. En die werd in ons land al erg vroeg genomen want België zal twee teams uitzenden naar Arco Di Trento in Italië om er deel te nemen aan de VMXIT.

Alleen al het decor is bijzonder daar in Pietramurata. Het circuit wordt al een aantal jaren aangedaan door de MXGP-rijders en was afgelopen weekend de locatie voor de MXGP van Trentino. Die werd trouwens gewonnen door Tom Vialle en Tim Gajser.  Op 15 en 16 oktober zal aldaar de tweede RSP Classic VMXIT worden gehouden. België stuurt twee teams naar Italië om er deel te nemen in zowel de klasse RSP Classic Nations Twinshocks als in de RSP Classic Nations Evo/Super Evo.

Team Belgium bij de Twinshocks zal bevolkt worden met drie Suzuki hardrijders. Dat zijn Jos Claessens, Alain Maris en OVI-sterrijder Ronny Lambrechts. Zij zullen alle drie rijden met een Suzuki RM500. De Teammanager van deze ploeg is Kris Bormans.

Team Belgium bij de EVO’s zal bestaan uit Marco Briers, Dennis Verbruggen en Mike Vanderstraeten. Marco zal starten op een Honda CR250. Zowel Dennis als Mike rijden deze wedstrijd op een Kawasaki KX500. Het team zal geleid worden door Danny Hermans.

De ambitieuze teams kennen hun concurrenten nog niet maar de wedstrijd zou wel eens erg straffe namen kunnen aantrekken. Deze VMXIT wordt voor de tweede keer georganiseerd en heeft nu al een erg internationale uitstraling dankzij hun uitgekiende mediacampagne. Wij wensen de twee teams alvast heel veel succes toe. Later krijgen jullie nog meer details te lezen over de twee teams.

Foto’s: Gino Maes

Uw reacties

More MX Vintage news