Benefiet “An Evening with the Champions” in de steigers

Benefiet “An Evening with the Champions” in de steigers
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In Chicago wordt er achter de schermen hard gewerkt om geld in te zamelen voor “The International Motocross Museum”. Het project van Terry Good krijgt vorm en omdat koken geld kost komt er volgend jaar in juli een fundraiser banquet. Een tripje naar Chicago lijkt ons zeer de moeite want er schuiven heel wat ronkende namen mee aan tafel.

Het International Motocross Museum is trots om ons eerste evenement “An Evening with the Champions” aan te kondigen. Het is een feestmaal met fondsenwerving op 11 juli 2020 met vele motorcrosskampioenen uit het verleden en een groots opgezette tentoonstelling. Zo zijn er ook een pak fabrieksmotoren en memorabilia te zien van merken die tot de verbeelding spreken. Het is een unieke kans om al deze kampioenen te ontmoeten op één en dezelfde locatie. Heel wat van de aanwezige rijders zijn – sinds ze gestopt zijn met de competitie – niet meer in de VS  geweest.

U zult dit niet willen missen, maar de tickets zullen beperkt zijn. De volledige details van dit unieke evenement worden begin januari bekend gemaakt. De lijst van namen die momenteel op de affiche staan is al erg indrukwekkend. Er staan met Harry Everts, Joël Robert en Roger De Coster alvast drie Belgen op maar de lijst is veel langer. Zo zijn er o.a. Hakan Andersson, Leslie Archer, Torsten Hallman, Christer Hammargren, Bob Hannah, Lars Larsson, Marty Smith en Jeff Stanton.

Terry Good is al jaren een verwoed verzamelaar van fabrieksmotoren uit de motorcross. Eerder dit jaar kon hij de volledige collectie van Roger De Coster op de kop tikken waardoor zijn verzameling wellicht de belangrijkste ter wereld wordt. Deze “An Evenening with the Champions” is een eerste initiatief om het museum te bekostigen. Deze benefietavond zal plaatsvinden in Chicago alwaar later ook het museum zal gehuisvest worden.

Uw reacties

More MX Vintage news