Billy Mackenzie en Mark Eastwood winnen Super Evo in Sellindge!

Billy Mackenzie en Mark Eastwood winnen Super Evo in Sellindge!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen weekend was er het tweede luik van het Apico 2-Stroke festival. In Sellindge kwamen de Evo- en Super Evomotoren in actie. Voor een aantal onder hen was het de perfecte voorbereiding naar de Motorcross der Naties voor Veteranen komend weekend in Farleigh Castle.

Bij de Evo’s was het George Gough die met de overwinning aan de haal ging. Hij moest vol aan de bak om ex GP-rijder Brian Wheeler achter zich te houden. Wheeler kreeg echter af te rekenen met een nukkige Honda waardoor hij alle kansen op een overwinning verkeken zag. Hij moest dag twee aanvatten op een Kawasaki maar die lag hem minder waardoor Gough met de eindzege aan de haal ging. Elke categorie moest in twee dagen maar liefst vijf reeksen volbrengen.

Mark Eastwood wint Super Evo.

In de klasse Super Evo werd er een ongewoon “gentlemen’s agreement” afgesloten tussen Billy MacKenzie en Mark Eastwood. Billy MacKenzie won afgetekend de vijf reeksen in mei van het 2-Stroke Festival (ook in Sellindge) maar brak enkele weken geleden zijn rug. Een operatie volgde en zo werd er een ongewoon akkoord gesloten tussen beide kemphanen. Beiden zouden overeen komen dat Eastwood – indien hij de vijf reeksen van afgelopen weekend kon winnen – de overwinning mocht delen met een gelijke puntenstand. MacKenzie zou dan niet aanzetten. En zo geschiedde. Billy Mac: “Ik had de motor bij me in het busje en misschien zou ik het één reeks kunnen volhouden maar het risico op een letsel was te groot dus besloten we om deze deal af te sluiten“.

Alle resultaten hier!

George Gough en Brian Wheeler.

Foto’s: Adam Duckworth

Uw reacties

More MX Vintage news