BK Oldtimercross: Donny Vandekerckhove wint in Zoutleeuw!

BK Oldtimercross: Donny Vandekerckhove wint in Zoutleeuw!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De derde wedstrijd van het Belgisch kampioenschap oldtimercross was een klapper van formaat. Nooit zagen we zoveel piloten verschijnen aan het starthek. Neem daarbij nog de perfecte organisatie van MX-Team Zoutleeuw en een zalig zonnetje en de dag kon niet meer stuk.

Zonder verpinken mogen we spreken van een nieuw record want er schreven maar liefst 170 oldtimercrossers in voor deze wedstrijd. Zoutleeuw was een nieuwkomer op de kalender van de BOTC en het is fantastisch om vast te stellen dat deze VMCF-wedstrijd erg professioneel op poten werd gezet.

Op het randje van Haspengouw en het Hageland werd een leuk circuit neergepoot en de reeksen werden gereden op de typische ondergrond: hard en snel. De wedstrijden dan. We lichten de overwinning uit van Kawasaki hardrijder Donny Vandekerckhove, hij klopte Collin De Poortere en Kenneth Poelmans in de reeks Pré 92 Masters. De volledige resultaten kan je nalezen via Speedhive. Je krijgt van ons ook nog in de komende dagen een fotoreportage te zien van Carolien Kenis. De volgende wedstrijd voor het BK Oldtimercross is op zondag 9 juni in het Waalse dorpje Moresnet. Maar eerst is er natuurlijk de onvolprezen Flutlicht Motocross in het Duitse Kleinhau op vrijdag 31 mei. Ook deze wedstrijd volgen wij op de voet.

Uw reacties

More MX Vintage news