Boek “Het Atoomkanon van Helmond” voorgesteld door auteur Marcel Hermans!

Boek “Het Atoomkanon van Helmond” voorgesteld door auteur Marcel Hermans!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Eergisteren werd in het Nederlandse Helmond het nieuwe werk van Marcel Hermans voorgesteld in theaterzaal Het Speelhuis. Hermans is een motorcrosskenner en schreef eerder ook al een lijvig werk over de bekende “Motorcross der Azen”. Gisteren stelde hij het boek voor dat gaat over het leven van motorcrosser Jan Clijnk uit Helmond en MXVintage was erbij.

Zulke uitnodigingen slaan wij nooit af en daarom togen wij naar Helmond om te kijken wat de auteur allemaal te vertellen had. Het Speelhuis zat afgeladen vol en we zagen een pak bekende gasten die ooit heel erg hard gingen op een crossmotor zoals Gerrit Wolsink, Kees Griekspoor, Henk Knuiman en Jan Keizer. De voorstelling werd aan elkaar gepraat door de alom bekende speaker Jan de Rooij. Hij trok enkele gasten op het podium om hen te laten vertellen over Jan Clijnk.

De 35 minuten durende film die werd gedraaid was een overzicht van het leven van Clijnk op maar ook naast de motorcrossbaan. Ook vakantietaferelen passeerden de revue. Uiteraard kon ook Bennie Jolink niet ontbreken op het podium. Hij was de grootste fan van Jan Clijnk en kreeg ook als eerste het boek van Marcel Hermans overhandigd. De zanger van Normaal vertelde ook nog fijntjes dat hij als dertienjarige joch huilend naar huis was gereden toen Clijnk die dag de cross niet kon winnen.

De auteur stak vier jaren werk in dit boek en beschreef de moeilijkheden die hij moest overwinnen om tot alle relevante informatie te komen. Het boek mag gezien worden en is erg gedetailleerd over het leven van deze legende. Je kan het boek bestellen op deze website.

Na de voorstelling hadden we nog een leuk gesprek met oud-crosser Jan Keizer.

De boeken gingen vlotjes van de hand.

Uw reacties

More MX Vintage news