Boek “Het Atoomkanon van Helmond” wordt volgende week voorgesteld!

Boek “Het Atoomkanon van Helmond” wordt volgende week voorgesteld!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het tweede boek van Nederlander Marcel Hermans komt eraan. Na het lijvige boek over de “Motorcross der Azen” komt er nu een biografie over Jan Clijnk, het Atoomkanon van Helmond.

Hermans stelt dit boekwerk voor op dinsdag 9 oktober in Theater Het Speelhuis te Helmond. Hij heeft er vier jaar aan gewerkt, het was dan ook geen sinecure om alle informatie te verzamelen. Gaandeweg kwam er het besef dat Clijnk “gene gewone” was. De motorcrosser was soms maanden van huis terwijl zijn familie geen enkel idee had waar hij uithing. Jan Clijnk liep de motorimporteurs af om een machine los te peuteren voor zijn motorcrossloopbaan. dat lukte hem nog ook. Een absoluut hoogtepunt was zeker zijn GP-overwinning op 13 mei 1956 in Schijndel. Clijnk was ook erg bekend voor zijn capaciteiten als snelstarter, vandaar zijn bijnaam “het Atoomkanon”.

Volgende week dinsdag 9 oktober 2018 is er dus de voorstelling van dit boek in het Speelhuis in Helmond. Er zijn nog kaartjes beschikbaar die je kan bestellen op deze link. Update!! Alle kaartjes zijn inmiddels de deur uit. De gasten met naam op deze avond zijn Bennie Jolink, Gerrit Wolsink, Pierre Karsmakers, Kees van der Ven en Peter Herlings. Ook MXVintage zal er zijn en daarom mag je van ons een verslag verwachten eind volgende week. De voorstelling start om 20u.

Auteur Marcel Hermans op de BSA van Jan Clijnk.

Uw reacties

More MX Vintage news