BOTC: Het tijdschema voor de oldtimercross in Lummen

BOTC: Het tijdschema voor de oldtimercross in Lummen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De lange grauwe winter is voorbij en dat betekent dat het hoog tijd is voor een flinke portie oldtimercross. Het Belgisch kampioenschap oldtimercross gaat van start nu zaterdag 8 april in Lummen. Lees er hier alles over.

De competitie is sinds jaar en dag opgezet door de BOTC-werkgroep in samenwerking met de federaties VLM en VMCF. Dit jaar staan er 17 races op het menu te beginnen met die van nu zaterdag in Lummen. Wij wensen alle deelnemers veel succes toe.

Reglementswijzigingen

Er zijn door de werkgroep enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. In het kort komt het hierop neer dat de 125cc categorie wordt uitgebreid met watergekoelde machines. De motoren moeten origineel zijn, voorzien van waterkoeling, een schijfrem vooraan, een trommelrem achteraan en zijn uitgerust met een conventionele voorvork van max. 43 mm en monovering achteraan. Alle details lees je in dit artikel.

 

 

Voortaan zal de 125cc categorie opgedeeld worden in de categorie luchtgekoeld en watergekoeld en niet meer volgens leeftijd van de piloten. Indien er voldoende (lees minimum 5) motoren deelnemen komt er ook voor deze categorie een apart klassement voor het Belgisch kampioenschap.

Ook werd er een aanpassing gedaan voor de categorie Pré 95 Masters. Voortaan mogen zij aantreden met een vork met een maximale dikte van 46 mm. Voorheen was dat 45 mm. En dan is er nog de wijziging in de Viertakt Open klasse. Daar werd er geluisterd naar de verzuchtingen van de rijders en is het vanaf nu toegelaten om met een voorvork te rijden van 43 mm.

Oldtimercross Lummen

De opener in Lummen op zaterdag 8 april wordt georganiseerd door het Fun MX Team in samenwerking met JMS/VLM. Zaterdag zullen de jeugdrijders hun reeksen rijden en is het uiteraard het gekende programma van de oldtimers met hun vijf reeksen. Het GPS-adres is: Kwezelstraat, 3560 Lummen. Inschrijven doe je in de feesttent op zaterdagavond tussen 18u30 en 20u. Op zondagochtend is dat van 7u tot 9u. De trainingen voor de oldtimers starten om 9u20. Het uurschema kan je hier downloaden en afdrukken.

Het uurschema

 

Foto’s: Tim Van Echelpoel en Manu Jacques

Uw reacties

More MX Vintage news