CEMAR-competitie start zaterdag in Aalborg Denemarken.

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Twinshocks, EVO’s en 50cc’s aan de start in Aalborg (DK)

Het alternatieve Europees kampioenschap voor Twinshocks en Evo’s (pré 95) start nu zaterdag 13 mei in het Deense Aalborg. Deze competitie speelt zich voornamelijk af in het hoge Noorden. Toch zakken elk jaar enkele Belgen en Nederlanders af om deel te nemen. Dit jaar is er ook een “Worldchampionship Classic 50cc Des Nations” voorzien. Traditioneel zijn er ook wedstrijden voor de bijbehorende Ove Lundell-trophy en voor de Jeff Smith-Trophy.

Dit Europees kampioenschap verloopt over 4 wedstrijden (zie kalender onderaan). Drie Belgen gaan onze nationale driekleur ginder verdedigen. Dat zijn Jos Claessens (al eerder Europees kampioen) met een Twinshock-Suzuki, Kamiel De Brue die aan boord van een Yamaha 250cc de nodige punten gaat vergaren en Jean-Paul Claessen aan boord van een Kawasaki uit 1979.

Aalborg ligt op iets meer dan 1000 km rijden vanuit Brussel in de kop van Denemarken. Hieronder vind je de timing van de wedstrijden. En via deze link roep je de volledige deelnemerslijst op. Volgende week kan je de resultaten hier op de site terugvinden.

  • 13 mei           Aalborg               Denemarken      CEMAR1
  • 01 juli            Rötha                   Duitsland            CEMAR2
  • 29 juli            Vanta Lavanko  Finland                CEMAR3
  • 05 augustus  Linköping           Zweden               CEMAR4
  • 06 augustus  Linköping           Zweden               CEMAR4

Uw reacties

More MX Vintage news