Classic Motocross des Nations Pacov: De resultaten!

Classic Motocross des Nations Pacov: De resultaten!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Zoals beloofd geven we jullie vandaag de volledige resultaten mee van de “Classic Naties” in het Tsjechische Pacov. De wedstrijd werd zaterdag gereden in een ECMO-organisatie met 18 landenteams. De Belgen hadden in elke categorie vijf piloten afgevaardigd onder leiding van landenverantwoordelijke Roger Jaemers en teammanager Francis Stempien. 

Om maar met de deur in huis te vallen: Het is een wonder dat onze landgenoten nog zo hoog konden scoren want de technische ingrepen die ze moesten uitvoeren tussen de reeksen waren hallucinant.

In de klasse 30+ moest onze snelle Waal Laurent Lacasse tweemaal afrekenen met defecte contactpuntjes. Ludo Peeters (50+) moest tussen de reeksen een reservemotor in het frame van zijn CZ bouwen. Alain Leberger (60+) kreeg een gebroken frame ter hoogte van het balhoofd op zijn menu en Husqvarna-rijder Roger Jaemers (66+) moest na de trainingen aan de bak om afgebroken contactpuntjes te vervangen. Bovendien kreeg Oost Oostra te maken met valpartijen in beide reeksen. Winst zat er dus niet in maar toch mogen de resultaten gezien worden gezien de problemen waar ze mee kregen af te rekenen.

De omloop in Pacov was een nieuwkomer op de ECMO-kalender. En die kreeg meteen heel veel bijval onder de piloten. Het circuit lag er netjes bij en werd mooi bijgewerkt waar nodig. We kregen ook te horen dat de hellingen en de afdalingen pittig waren.

De resultaten per categorie lees je hieronder door op de linkjes te klikken. Proficiat aan alle Belgen voor jullie inzet, jullie verdienden veel meer maar motorcross blijft een mechanische sport. Zodra de foto’s van Pacov binnenkomen zetten we deze ook online. Op naar volgend jaar.

Pacov 30+

Pacov 50+

Pacov 60+

Pacov 66+

Pacov 72+

 

Uw reacties

More MX Vintage news