Danny Scheers geeft goede voorbeeld!

Danny Scheers geeft goede voorbeeld!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

We wetten niet hoeveel petten Danny Scheers dit jaar bij had in Farleigh maar spreekwoordelijke droeg hij toch al drie fameuze klakken! Naast zijn functie als teammanager reed hij zelf in de “EVO over 50” maar hij blonk vooral uit in de “Twinshock over 40” waar hij samen Ronny Lambrechts het mooie weer maakte voor België.

Of ze Ronny King kennen in Engeland durven we te betwijfelen. Ronny Lambrechts kennen ze ondertussen wel! In de kwalificatie maakte hij er op zaterdag samen met Danny een Belgische 1-2 van. Ook in de races liep het lekker voor de OVI-piloot. Ronny was niet uit de top-5 weg te slagen en moest alleen in race 3 genoegen nemen met een 12de plaats.


Na een val in de start kwam hij van de laatste plaats nog terug naar naar P12. In de eindstand werd een vijfde plaats zijn deel. Voor Danny Scheers was het weer even wennen omdat hij normaal in competitie aantreedt in de EVO klasse. Hoewel al met zijn Farleigh Soes -klaargemaakt door Jan Geboers- was gaan trainen zou het zijn eerste wedstrijd zijn. De eerste race was het nog een beetje zoeken voor Scheers, hij kwam als zesde aan. Daarna waren man en machine één… Of ten minste sterk genoeg om drie kopstarts en drie reekszeges neer te zetten!

Doordat Dean Warren telkens tweede was geëindigd na Danny en de eerste manche had gewonnen, moest hij zich wel neer leggen bij de tweede plaats.

Danny Scheers: “Het gevoel van die nieuwe motor kende ik wel vanop training, maar een wedstrijd is toch altijd anders. Zoals iedereen weet, ligt mijn hart bij de EVO motoren al heb ik me echt wel kostelijk geamuseerd bij de Twinshocks. Mijn indruk? Oké, het remmen is zeker minder. Zeker met de afdalingen in Farleigh zijn die trommelremmen een fameus nadeel maar je hoeft er niet aan te twijfelen, ook met zo’n twin shock kan je erg hard rijden. En het stuurgedrag is eigenlijk voorbeeldig!”


Ook over het verloop van de Vets MXdN was Scheers, ondanks het gemiste podium, zeker opgetogen. “We hebben er enorm voor geknokt, maar het zat er dit jaar helaas niet in. Voor mij was die vierde plaats echter evenveel waard als een podium! En natuurlijk draait deze wedstrijd niet alleen om de resultaten. Nog eens samen zijn met zoveel vrienden van over de hele wereld en rijden in Farleigh Castle is altijd speciaal!

Via deze weg wil ik alle betrokken nog eens bedanken voor hun inzet. Van de rijders Christian Burnham, Steve Ramon, Filip Van Dijck en Wim Couberghs tot monteur Leo Fleerackers ‘crossmom’ Greta Lembrechts, mijn soulmate Werner Dewit, alle supporters en vrienden. Dank u, het was een geweldig weekend.” En dat hij na vier reeksen per dag en de rest van het drukke Vintage MXdN goed zou slapen. Het is ‘m gegund!

Twinshock Over 40

Pos Competitor Points R1 R2 R3 R4
1 Dean Warren 7 1 2 2 2
2 Danny Scheers 9 6 1 1 1
3 Kevin Reed 13 4 3 3 3
4 Matt Thomas 18 5 4 4 5
5 Ronny Lambrechts 24 3 5 12 4
6 Mark Gleadhill 31 9 9 6 7
7 Peter Mathia 37 8 6 5 18
8 Richard Benham 38 14 7 11 6
9 Ben Braddick 39 12 10 7 10
10 Shaun Church 43 10 16 8 9

Tekst: Redactie
Foto’s:
Alex Panda (introfoto), Adam Duckworth/Motohead

Uw reacties

More MX Vintage news