Dave Nicoll is niet meer

Dave Nicoll is niet meer
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vandaag kwam het trieste bericht binnen op de redactie dat ex-motorcrosser Dave Nicoll is overleden. Hij was al geruime tijd ziek en overleed afgelopen donderdag. Hij werd 79 jaar.

Nicoll begon met racen op 16-jarige leeftijd en nam in 1964 deel aan het FIM 500cc Motocross World Championship. Zijn eerste overwinning kwam er tijdens de Luxemburgse Motocross GP van 1969 en het jaar daarop versloeg hij Joel Robert en Jeff Smith om de Trans AMA Motocross Series te winnen. Nicoll stopte met racen in 1978 en werkte als manager van het Britse Motocross des Nations team. Toen zijn zoon Kurt Nicoll begon deel te nemen aan het FIM Motocross World Championship, werd Dave Nicoll zijn teammanager.

 

 

Nadat zijn zoon zich in 1997 terugtrok uit de competitie, werd Nicoll door de FIM ingehuurd als Race Director voor het FIM Motocross World Championship. Hij was een echte gentleman en een onschatbaar lid van de Motocross paddock.

Kurt Nicoll over zijn vader: “Op donderdag 9 maart overleed mijn vader, Dave Nicoll, vredig in zijn slaap na een gevecht van 12 maanden met ziekte. Mijn vader wijdde zijn leven aan zijn familie en aan de motorcross sport. Als coureur won hij in 1969 de MXGP in Luxemburg en in 1970 de Trans Am vóór Joel Robert en Roger De Coster. Na zijn pensioen was hij MX Des Nations teammanager voor Groot-Brittannië totdat hij zijn FIM-carrière in de wacht zette om mij door de kuilen van het professionele motorcrossen te loodsen. Ik heb mijn hele carrière en mijn levenspad te danken aan mijn vader.”

 

 

“Hij leerde mij en mijn broers, Arran en Robert alles. Toen ik klaar was met MXGP in 1998 keerde hij onmiddellijk terug naar de wedstrijden als FIM wedstrijdleider. Hij bekleedde die functie de volgende 18 jaar en werd alom gerespecteerd door promotors, teams, rijders en federaties. Mijn vader wist alles van motorcross op professioneel niveau. Hij zal gemist worden door mijn moeder, Barbara, als het hoofd van ons gezin en door de motorcrossgemeenschap over de hele wereld, maar ik weet dat hij ons achterliet zonder spijt en met een leven dat ten volle geleefd werd.”

Uw reacties

More MX Vintage news