De 875 Trophy 100% Oldtimers in Orp-Le-Grand

De 875 Trophy 100% Oldtimers in Orp-Le-Grand
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De wedstrijd voor de 100% OLDTIMERS “875 Trophy” nadert snel. Het lijdt geen twijfel dat dit nieuwe evenement op de kalender van de Vintage Motocross nu al schittert door zijn internationale uitstraling en één van de hoogtepunten van dit uitzonderlijke seizoen 2022 zal worden. Iedereen zal er zijn op 27 en 28 augustus.

We hebben deze grandioze race al eerder aangehaald. Het is de echte wedergeboorte van het mythische evenement met dezelfde naam, dat plaatsvond op hetzelfde Circuit de la Petite Gette, in Orp-Le-Grand en waaraan vele historische kampioenen deelnamen.

 

 

Deze krachttoer is het werk van het AMC Orp-Le-Grand, waar het trio enthousiastelingen Pascal Muls, Francis Stempien en Luc Maricq hun schouders onder het evenement hebben gezet. Zonder al degenen te vergeten die meewerken achter de schermen, zijn deze drie vrienden de drijvende kracht erachter en hebben zij de formule en het reglement bedacht voor deze nieuwe 100% vintage en nations versie.

Op praktisch niveau vraagt de organisatie ons op het volgende punt aan te dringen. In dit stadium lijken veel piloten de volgende noodzaak te missen. Piloten die niet in het bezit zijn van een erkende motorcrosslicentie moeten de “FMB evenementenvergunning” nemen, online via de Magelan app. Zo kunnen ze een toeslag van 15 euro vermijden die ter plaatse zal worden aangerekend, wat de kostprijs op 35 euro brengt voor Belgische piloten en op 45 euro voor buitenlandse piloten.

 

 

De timing en andere belangrijke info krijgen jullie in een volgend artikel te lezen.

In de tussentijd zijn we verheugd de volgende VIP’s te verwelkomen: André Malherbe, Jean-Claude Laquaye, Yvan Van Den Broek, André Massant, André Vromans, Mark Velkeneers (die ook met nummer 104 rijdt), Jean-Paul Mingels, Robert Greisch en Guy Van Gijsegem.

Wat de ingeschreven piloten betreft, die zullen talrijk zijn! Hier is een alvast een voorlopige lijst: Pascal Leuret, Patrick Caps, Laurent Lacasse, Jan Blancquaert, Patrice Thioux, Stefan Slechten, Marc Velkeneers, Serge Vandersmissen, Gerald Wery, Bjorn Verdoodt (vice Europees kampioen 2022), Henri Hesboy, Christophe Lemaire (Zwitsers kampioen), Yoann Hella, Jos Claessens (Europees Kampioen Twinshocks 2022 in Zweden), Scott Geboers (Neef van Eric), Filip Van Dijck, Gilles Dejong, Eddy Nuyts, Brenda Wagemans (Recente winnares van een IMBA ronde tegen Steffi Laier), Bernard Robert, Bernard Stennier enz …..

 

Laurent Lacasse in Orp-Le-Grand

 

En tenslotte, een kleine galerij in de vorm van een knipoog naar onze vrienden, van alle nationaliteiten, die de 875 Trophy steunen! Herken je ze?

Uw reacties

More MX Vintage news