De Belgen op de startlijst van de VMXdN in Farleigh Castle

De Belgen op de startlijst van de VMXdN in Farleigh Castle
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In een jaar waarbij maar liefst vier organisaties de titel VMXdN claimen is het haast surrealistisch om er nieuws over te posten. Hoe dan ook, en ondanks andere gemaakte keuzes, in onze kop is Farleigh Castle de enige die aanspraak kan maken op het vijfletterwoord. Die wedstrijd met een geschiedenis wordt gereden op 10 en 11 september 2022 op het geweldige old schoolcircuit in de buurt van Bristol. En wij gingen grasduinen in de deelnemerslijsten op zoek naar de deelnemende Belgen.

Het is ook een traditie geworden dat manager Danny Scheers een Belgisch team zend naar “de Moeder van alle VMXdN’s”. Dit jaar zijn de regels wat gewijzigd en worden de Twinshocks en EVO’s bij elkaar geteld als landenteam. Vier rijders met twee EVO- en twee twinshockmachines moeten per land worden aangeboden. Er is echter een regel die zegt dat je ook drie EVO-motoren kan aanbieden maar dan krijg je 20 strafpunten op je conto.

Laurent Lacasse in Orp-Le-Grand

Het is een keuze die je kan maken maar ook een gok. Scheers koos voor de strafpunten en zal drie EVO-motoren inzetten in Farleigh Castle. Zijn team zal bestaan uit Steve Ramon, Laurent Lacasse, Filip Van Dijck en Wim Couwberghs. Laurent Lacasse zal dus de enige rijder zijn die met een twinshock machine (Husqvarna) onderweg zal zijn. Zij zullen stevig weerwerk krijgen van andere favoriete teams zoals dat van Team USA met Tim Ferry, Keith Johnston, Broc Tickle en een nog vierde aan te duiden rijder. Of wat dacht je van Noord-Ierland dat vorig jaar won? Zij brengen Neville Bradshaw, Thomas Merton en Trevor Cubitt in stelling. Een vierde rijder moet nog worden aangekondigd.

 

 

Er zijn ook individuele reeksen waarin een aantal Belgen zullen fungeren. Danny Scheers zal zelf rijden in de klasse Twinshock 50+. Ook Peter van den Broeck zal deze reeks meedoen. In de klasse twinshocks zijn dat Ronny Lambrechts, Brian Van Lee en Jonas Hamels. In de klasse EVO Open zal Wim Couwberghs nog een extra reeksje rijden. Alain Collin rijdt deze reeks ook. Danny Scheers prijkt eveneens op de lijst van de klasse EVO 50+ samen met Paul Van Den Eynde. Wij wensen alle Belgen veel succes ginder.

Uw reacties

More MX Vintage news