De eindstand van het EK Classic motocross (ECMO)!

De eindstand van het EK Classic motocross (ECMO)!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De editie van 2019 werd na de afgelasting van de eerste race in het Italiaanse Casale Monferrato verdeeld over twee wedstrijden. Die vonden plaats in Ramonchamp (FR) en Netolice (CZ). Deze laatste werd afgelopen weekend gereden en zo kunnen we een eindstand publiceren.

De wedstrijd in de Tsjechische republiek kon geen titels opleveren voor onze landgenoten maar wel enkele podiumplaatsen. Zo kon John Smeyers brons behalen in de klasse 50+. Ook Patrice Thioux werd derde in de eindstand maar dan in de reeks 60+. In de klasse 30+ was de beste Belgische score voor Christophe Lemaire met een vijfde plaats in de eindrangschikking. Chris Smeyers werd nog vierde in de klasse 50+ maar daar zat meer in indien hij niet was uitgevallen in de tweede reeks van de wedstrijd in Ramonchamp. In de reeks 66+ kon Herman Van Broekhoven een tiende stek veroveren over de zes reeksen die meetellen voor het EK. Franky Van Eeke werd onze beste Belg in de klasse 72+ met een zevende plaats. De volledige resultaten van het EK Classic motocross kan je nalezen via deze link.

In Netolice was Bjorn Verdoodt de pechvogel van de dag. Hij kreeg achteraan in zijn bestelwagen een ontploffing te verwerken waardoor hij brandwonden opliep aan zijn arm, nek en schouders. De oorzaak van de ontploffing is niet gekend maar zijn bestelwagen en motoren liepen daarbij brandschade op. Wij wensen Bjorn een voorspoedig herstel toe.

In september rest er nog de Classic Motocross Des nations in Marum, Nederland. De CMCdN vindt plaats op zaterdag 21 september. Elk land vaardigt in de vijf gangbare leeftijdscategorieën piloten af om te strijden voor de erg begeerde landentitel. De wedstrijd in Marum is er eentje om zeker aan te stippen in uw agenda.

De Europese ECMO-kampioenen Classic Motocross

  • 30+ ALESSIO SOLDA IT
  • 50+ PETR DOKOUPIL CZ
  • 60+ PETER MATHIA UK
  • 66+ ROGER BRELET FR
  • 72+ WERNER MOHR CH

Foto intro: Condell

De bestelwagen van Bjorn Verdoodt na de brand.

De gehavende motor van Bjorn Verdoodt.

Uw reacties

More MX Vintage news