De esplanade van de Citadel in Namen krijgt een nieuwe look

De esplanade van de Citadel in Namen krijgt een nieuwe look
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De stad Namen heeft plannen met de beroemde esplanade boven op de Citadel. De bekende Brasserie Panorama zal verbouwd worden en er zal rekening gehouden worden met de rijke motorcrossgeschiedenis van de locatie.

Welke motorcrossliefhebber heeft het niet gedaan? Even het terras opgewandeld van het de brasserie om een indrukwekkend zicht te krijgen op de stad en de Maas. De Brasserie wordt volledig gerenoveerd en op de esplanade komt een kabelbaan die beneden aan de oevers van de Maas zou vertrekken. De renovatie van de Brasserie zal gebeuren met aandacht voor al die jaren dat de Citadel het mekka was voor vele motorcrossliefhebbers. Alle piloten die hier ooit achter het starthek stonden droomden om te kunnen winnen en iedereen die wat met motorcross had te maken sloot de adembenemende plek in hun hart.

Het recente overlijden van Joël Robert was voor Maxime Prévot, burgemeester van Namen, aanleiding om de fans te laten weten dat de plaats van de motorcross in de geschiedenis van de Citadel niet vergeten zal worden. In overleg met de promotoren van de Brasserie zal er een ruimte worden gewijd aan de fabelachtige geschiedenis die de Waalse hoofdstad al sinds jaar en dag met de motorcross verbindt. De burgemeester maakt van de gelegenheid gebruik om een bijdrage te vragen aan iedereen die in het bezit is van memorabilia die te maken hebben met deze beroemde locatie. Dat kan gaan om foto’s, bekers, medailles, affiches en andere voorwerpen die de ruimte zouden kunnen opfleuren in de Brasserie.

Uw reacties

More MX Vintage news