De PW50 bestaat 40 jaar!

De PW50 bestaat 40 jaar!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het is een van de beroemdste en meest geliefde mini-motoren ter wereld. Veel van de volwassen rijders en professionele racers van vandaag hadden hun eerste tweewieler-ervaring ooit op dit legendarische model. En 40 jaar na zijn werelddebuut op de Amerikaanse markt, is de tijdloze PW50 – liefkozend bekend als de “PeeWee” – nog steeds zo populair als altijd.

Tegen het einde van de jaren zeventig hadden Yamaha-rijders drie Wereldkampioenschappen motorcross gewonnen, waardoor de vraag naar de YZ off-road racefietsen van het bedrijf enorm toenam. En tegelijkertijd begonnen de ontwerpers van Yamaha met het ontwerpen van een nieuw soort minifiets voor jongere kinderen die hun motorcross-racehelden wilden evenaren. De PW50 was gearriveerd.

De PW50 is eenvoudig te bedienen, leuk om te rijden en eenvoudig te onderhouden en blijft motorrijden toegankelijk maken voor elke nieuwe generatie jonge kinderen van 4-7 jaar. Met een betrouwbare 50cc-tweetaktmotor en een volledig automatische transmissie voor ‘twist-and-go’-bediening, is dit de ideale eerste fiets – en met een gashendelbegrenzer kunnen ouders de topsnelheid begrenzen op basis van de leeftijd en ervaring van de berijder.

40 jaar later is de PW50 nog steeds een favoriete keuze voor kinderen en volwassenen over de hele wereld. Met hetzelfde originele ontwerp, maar in Yamaha Icon Blue, is deze iconische minifiets gebouwd om u jarenlang zorgeloos plezier te geven. Veel PW50’s hebben generaties lang bij dezelfde familie gewoond en fantastische herinneringen gecreëerd die voor altijd zullen blijven bestaan ​​- en met meer dan 380.000 verkochte exemplaren in meer dan 150 landen heeft deze ‘kleine reus’ een erfenis gecreëerd om trots op te zijn.

 

Uw reacties

More MX Vintage news