De RSP Classic in Arco di Trento komt eraan

De RSP Classic in Arco di Trento komt eraan
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De spanning groeit voor de tweede editie van de RSP CLASSIC, die op 15 en 16 oktober op het befaamde Ciclamino-circuit in Arco di Trento zal plaatsvinden. Een vintage motorcross evenement van internationaal niveau waar rijders uit de hele wereld aan zullen deelnemen, klaar om elkaar uit te dagen op een circuit dat voor een gedeelte de geschiedenis van deze sport heeft geschreven.

Dennis Verbruggen zal als lid van Team Belgium EVO deelnemen op een Honda CR250

Na het grote succes in 2021, tijdens de openingseditie, keert de RSP CLASSIC terug naar het prestigieuze circuit van Arco di Trento voor een nieuw weekend vol vintage motocross. Een echte duik in het verleden om de gouden jaren van off-road racing opnieuw te beleven met straffe machines en minstens even straffe rijders. Het door Guido Zocchi bedachte evenement, met de waardevolle medewerking van Franco Rippa en Stefano Pecora, komt terug met de bedoeling de goede dingen die twaalf maanden geleden werden getoond verder uit te breiden en te bevestigen.

 

 

Een feest voor alle liefhebbers van motorcross, die zich zullen kunnen onderdompelen in een tot in de puntjes verzorgd spektakel, aangevuld met het prachtige decor van het Italiaanse circuit, al meer dan tien jaar een vast circuit voor het WK motorcross. Een wereldberoemde en bekende crossbaan, die de laatste jaren exponentieel is gegroeid tot een van de populairste locaties voor MXGP-rijders. Het Ciclamino circuit is 1700 m lang en wordt gekenmerkt door een unieke ondergrond, waardoor het geschikt is voor zowel toprijders als minder ervaren rijders. Bovendien is de rijrichting dit jaar omgekeerd, wat het circuit in de provincie Trento nog meer charme verleent.

Mike Vanderstraeten rijdt voor Team Belgium EVO op een Kawasaki KX500

Talrijke klassen zullen aanwezig zijn: van 50cc tot 125cc, via Twinshock, de Evo-klasse en de Super Evo, zonder de Open Klasse te vergeten, die dit jaar nieuw is. Het programma wordt verrijkt met spraakmakende wedstrijden zoals de RSP CLASSIC NATIONS, de International Trophy Vintage Motocross 50cc en de Portelli Trophy. Die laatste race wordt op zaterdag verreden en staat net als in 2021 in het teken van de onvergetelijke Italiaanse Maico-importeur.

David Philippaerts

Enkele grote namen uit de Italiaanse en internationale motorcross zullen niet ontbreken, klaar om het circuitpubliek te verblijden met evoluties en pyrotechnische duels op de baan. In totaal zullen bijna 200 deelnemers uit 12 verschillende landen deelnemen, waaruit de grote aantrekkingskracht van het evenement blijkt. Een van de grootste namen op de deelnemerslijsten is ongetwijfeld David Philippaerts, de wereldkampioen MX1 van 2008. Nog een snelle rijder uit Italië is Michele Cervellin die in Team Italië het opneemt tegen de andere EVO teams. Eén van de straffe landenteams komt ongetwijfeld uit Engeland.

Ronny Lambrechts zal voor het Twinshock Team van Maris Racing deelnemen

Team Belgium EVO en Maris Racing Team

Met Brad Anderson, Ryan Voase en Jamie Skuse staan er drie hardrijders aan de start. Zij scoorden al erg hoog op de Vets MXdN in Farleigh Castle met een tweede plaats in de eindstand. Het Belgisch Team van Danny Scheers won toen de race. Ook in Pietramurata zullen de Belgen sterk vertegenwoordigd zijn. De Britten en de Italianen gaan rekening moeten houden met een sterk Belgisch EVO-team.

 

Marco Briers zal deelnemen op zijn Honda CR250.

 

Teammanager Danny Hermans gaat met Mike Vanderstraeten, Dennis Verbruggen en Marco Briers naar het noorden van Italië om ons land te verdedigen in de landentrofee. Ook bij de Twinshocks zal er een snel Belgisch team aan het starthek verschijnen. Met Alain Maris, Ronny Lambrechts en Brenda Wagemans zijn de verwachtingen hoog. Brenda heeft door haar toezegging reeds alle harten gestolen in Pietramurata want zij zal de enige dame zijn die dat weekend zal deelnemen.

Brenda Wagemans zal in Pietramurata op een Suzuki zitten van het Maris Racing Team

Individueel zijn er ook reeksen waaraan een aantal Belgen zullen deelnemen. Dat zijn o.a. Julian Vander Auwera, Adrien Chapelle, Metéo Chapelle, Emmanuel Hubert, Georges Hubert en Denis Collignon. Onze noordenburen komen met een een half leger snelle mannen afgezakt. Zij rijden o.a. de Trophy Vintage Motocross 50cc. Van Nederlandse zijde is er de deelname bevestigd van Berjan van Heek, Francois Schaftenaar, Dave Moors, Peter Janssen, Davy Janssen, Kevin Roeterdink, Freddy van der Laan, Rob Veldman, Dave Xhofleer, Robert Asbreuk, Sander Keulen, Theo Karnebeek, Jannes Klock, Geert Breemer, Bart van Dulmen, Tijs Cox, Richard van Drooge, Rob Teunissen, Johan Kistemaker, Jan Hastenberg, Pedro van Hout en Anne Breemer.

 

Alain Maris ademt Suzuki en zal dan ook met een volledig team met gele machines deelnemen

Een met zorg en passie voorbereide show, in wat een weekend vol bijzondere sensaties en emoties zal worden, zowel op als naast de baan, voor een eersteklas evenement waar de fans reikhalzend naar uitkijken. Later krijgen jullie hier op MXVintage alle details te lezen van de wedstrijd. De VMXIT RSP Classic zoals de race officieel heet, zal gereden worden in het weekend van 15 en 16 oktober op het bekende MXGP-circuit van Pietramurata in Arco di Trento. Uiteraard proberen wij van ginder uit zoveel mogelijk updates te geven zodat jullie niks hoeven te missen van de wedstrijd.

Update!!! Er komt een livestream via hun Facebookpagina zodat jullie niks hoeven te missen van de race met landenteams.

Foto’s: RSP Classic, archief MXV, Rendel Baetens, Carolien Kenis en Paul Weyten

Uw reacties

More MX Vintage news