De Strijd voor Motorcross: De visie van enkele kenners!

De Strijd voor Motorcross: De visie van enkele kenners!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De korte documentaire ‘De strijd voor Motorcross’ beschrijft enkele probleempunten die de toekomst van onze mooie sport in de weg staan. Jean-Paul Maas van ‘Living for the Weekend’ is al enkele jaren op zoek naar een manier om clubs en rijders een helpende hand te bieden en qua veiligheid, jonge aanwas en het behoud van circuits het verschil te maken.

De video laat enkele mensen uit de sport aan het woord waaronder Marc De Reuver, Joël Smets en Jean-Paul Maas. Ook zie je Ralph Sigmans die zelf ooit een ongeval te verwerken kreeg op de crossbaan.

Recent kwam er nog een beginnende coureur om in Ermelo. Hij kwam in zijn eerste kennismaking met dit circuit ten val achter een springbult en kon niet meer ontweken worden door een ervaren coureur. Inmiddels staat de teller van op deze manier overleden coureurs zo ver wij weten op 11. Ook staan tal van circuits onder druk of zijn verdwenen en lopen de starthekken eerder leeg dan vol in diverse categorieën.

Dit is zeker geen typisch Nederlands fenomeen. Veel van deze pijnpunten spelen immers ook in België en in andere landen. Tijd dus voor actie. Laat jouw reactie achter op de Living for the weekend FB-pagina en vooral lees hier de informatie over de app.

 

Uw reacties

More MX Vintage news