Dit zijn de categorieën voor de VMXdN in Foxhill

Dit zijn de categorieën voor de VMXdN in Foxhill
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De beslissing om in Foxhill een nieuwe versie van de Vets MXdN te organiseren deed heel wat stof opwaaien. Temeer omdat er in Farleigh Castle evengoed een VMXdN zal gereden worden in 2022. Nu, er zijn wel wat verschillen.

Het ziet er naar uit dat Dave King in Foxhill heel wat jongere motoren gaat toelaten. Vandaag kregen we de lijst van de categorieën in handen en daar zie je dat in de “jongste” reeks motoren mogen rijden tot en met bouwjaar 2008!

Verder werden er al enkele grote namen aangekondigd. Zo werden al Mike Brown, Kurt Nicoll en Ryan Villopoto op de deelnemerslijst ingeschreven. In Foxhill laten ze er geen gras over groeien want je kan zelfs al inkomtickets kopen. Dat doe je via deze link. De race in Foxhill wordt gereden op zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022.

De VMXdN reeksen zullen alleen op uitnodiging zijn, alle andere klassen zullen open zijn voor inschrijvingen vanaf 8 januari 2022. Er zijn twee klassen zonder leeftijdsbeperking, de bedoeling is daar om een nieuw en jonger publiek te lokken voor de wedstrijd in Foxhill.

De VMXDN klasse zal bestaan uit evo+ motoren, dat wil zeggen motoren tot en met 2002 modellen. Deze klasse is een teamwedstrijd en de inschrijving is alleen op uitnodiging. Elk team moet bestaan uit drie rijders. Twee daarvan moeten minstens 30 jaar oud zijn en één rijder moet minstens 40 jaar oud zijn op de datum van het evenement.

De details en inschrijfvoorwaarden voor alle andere klassen zijn als volgt, het inschrijfgeld bedraagt £135, dit is inclusief één rijdersticket en één mecanicienticket.

De Evo 125 klasse is voor 125cc motoren tot en met 1989 modellen, de minimum leeftijd voor deze klasse is 30 jaar oud op de datum van het evenement.

Evo open is voor alle motoren tot en met 1989 modellen. Deze race zal exclusief zijn voor de 250cc en 500cc machines. De minimum leeftijd voor deze klasse is 30 jaar op de datum van het evenement.

De Evo open +50 klasse is voor alle motorfietsen met een cilinderinhoud tot en met het model 1989, deze race zal exclusief zijn voor de 250cc en 500cc machines. De minimum leeftijd voor deze klasse is 50 jaar op de datum van het evenement.

De Super Evo 125 klasse zal bestaan uit 125cc machines tot en met 1996 modellen, de minimum leeftijd voor deze klasse is 25 jaar.

Super Evo open is voor alle motorfietsen tot en met modeljaar 1996, deze klasse wordt apart geklasseerd voor 250 en 500 machines. De minimum leeftijd voor deze klasse is 25 jaar.

Evo Plus open is voor elke cilinderinhoud tot en met 2002, deze race zal apart geklasseerd worden voor de 125 en open klasse. Er zullen geen viertakten toegelaten worden. Er is geen minimum leeftijd voor deze klasse.

Evo Ultra open is voor alle motoren tot en met 2008, de punten worden verdeeld over de 125 en open klasse, er zijn geen viertakten toegelaten. Er is geen minimum leeftijd voor deze klasse.

Uw reacties

More MX Vintage news

 • Lezing over de Motocross der Azen in oktober

  Lezing over de Motocross der Azen in oktober

  Marcel Hermans, auteur van o.a. het boekwerk “Motocross der Azen” gaat op dinsdag 15 oktober 2024 een lezing geven over hetzelfde tot de verbeelding sprekende item. De organisatie is in …
 • Christian Burnham stelt werk ten toon

  Christian Burnham stelt werk ten toon

  Ex-GP rijder Christian Burnham (o.a. Sarholz Honda en VOR Factory) kwam na zijn carrière in zwaar weer terecht. Een  zware drankverslaving leidde bijna tot zijn ondergang. Ondertussen is de viervoudige …
 • ECMX Cup Schwanenstadt: Bjorn Verdoodt en Iurie Vintea op het podium

  ECMX Cup Schwanenstadt: Bjorn Verdoodt en Iurie Vintea op het podium

  Afgelopen zaterdag werd de tweede ECMX Cup verreden in het kader van het Europees kampioenschap Classic Motocross. Place to be was deze keer de voormalige GP-omloop van Schwanenstadt in Oostenrijk. …
 • Eli Helsen triomphe en Twinshocks à Genk

  Eli Helsen triomphe en Twinshocks à Genk

  La caravane du BOTC s’est retrouvée hier, samedi 15 juin, sur le Circuit du Horensbergdam à Genk, pour la seconde fois consécutive, afin de disputer la 4ème manche du Championnat …
 • FOTO: Een eerste album van de oldtimercross in Genk 2

  FOTO: Een eerste album van de oldtimercross in Genk 2

  Gisteren waren de oldtimers opnieuw te gast op de Horensbergdam te Genk. Zoals altijd waren Ludo en broer Marc Vanwiddingen er om een industriële hoeveelheid beelden te schieten.  Helaas kunnen …