Drie vintage motorcross evenementen op drie historische circuits

Drie vintage motorcross evenementen op drie historische circuits
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het 2023 vintage motorcross-seizoen belooft uitzonderlijk te worden, ondanks de moeilijkheden waarmee onze sport geconfronteerd wordt. Om hiervan overtuigd te zijn hoeft u alleen maar naar de kalenders te kijken! Er zullen niet minder dan drie legendarische circuits in Wallonië aangedaan worden in verschillende Oldtimer motocross evenementen! Het zijn drie gelegenheden om op legendarische circuits te rijden!

Het circuit du Bois Brûlé in Mons-Ghlin, het circuit Saint-Joseph in Nismes en het circuit de la Petite Gette in Orp-Le-Grand zijn de geweldige locaties die worden aangedaan ! Het zijn de laatste drie natuurlijke circuits, de laatste heilige en historische plaatsen, nog steeds in actief, die vechten om te blijven bestaan, waarop enkele van de mooiste pagina’s werden geschreven van de gouden eeuw van de motorcross in België! Een aantal GP’s en zelfs een MXDN (met een Belgische zege in 1997) werden er verreden!

 

Circuit du Bois Brûlé de Mons-Ghlin

1 mei 2023 / Circuit du Bois Brûlé / Mons-Ghlin / door de Royal Mons Auto Moto Club / Vintage en Evo rondes

In het kader van de 3de Internationale Endurance du Doudou (Belgisch BEX-kampioenschap) worden op maandag 1 mei twee reeksen van 60 minuten gehouden, gereserveerd voor Vintage en Evo motoren. Dit is de gelegenheid om te rijden op dit magische circuit, met een zanderige ondergrond, kriskras tussen de bomen, met een erg mooie lay-out! Merk op dat, in vergelijking met 2022, de duur van de twee reeksen is teruggebracht van 90 naar 60 minuten en dat de twee races deel uitmaken van hetzelfde dagprogramma als het evenement van 5 uur met moderne motoren. Online inschrijven kan op de website van de BMB via deze link.

 

 

 

15 juli 2023 / Circuit Saint-Joseph / Nismes / door AMC Eau Noire Nismes / BOTC

Dit is dus een primeur! Op 11 juli, aan het einde van een artikel over de geschiedenis van het Circuit Saint-Joseph, onthulden we deze kleine primeur! Claude Danis van AMC Eau Noire verraste ons en schreef spontaan: “Misschien de Vintage volgend jaar?” Wel, het wordt werkelijkheid in juli 2023! Dankzij de contacten die in juli 2022 werden gelegd tussen Claude Danis en de BOTC-werkgroep, is het met veel plezier dat de hele karavaan van het Belgisch Oldtimers Motocross Kampioenschap (BOTC) in het weekend van 15/16 juli 2023 in Nismes zal neerstrijken voor een kampioenschapsproef die zal plaatsvinden op zaterdag 15 juli.

 

Circuit Saint-Joseph de Nismes

AMC Eau Noire de Nismes heeft ons eveneens laten weten dat dit evenement van meet af aan een bijzonder internationaal karakter zal hebben. Het staat open voor buitenlandse rijders en is ook ingeschreven op de FIM Europe Open kalender onder het nummer EMN 20/1956. Dit betekent dat internationale rijders met een FIM Europe Open licentie worden uitgenodigd om deel te nemen aan alle categorieën die dit weekend worden betwist. We kunnen dus een groot evenement verwachten! Misschien wel een toekomstige klassieker?

26 en 27 augustus 2023 / Circuit de la Petite Gette / Orp-Le-Grand / by AMC Orp-le-Grand / Trophée 875

De tweede editie van de 875 Trophy 100% Oldtimers zal tijdens het laatste weekend van augustus wordt gehouden! Is het nodig om dit nieuwe internationale evenement, dat sinds de eerste editie in augustus 2022 een sensatie veroorzaakte in de Vintage Motocross wereld, nog voor te stellen?

Het is namelijk een Nations Trophy! Elk team bestaat uit drie rijders, die samen strijden in drie reeksen in hun categorie. De wedstrijd is opgenomen in de FIM Europe kalender. AMC Orp-Le-Grand heeft onlangs alle regels gepubliceerd op zijn website. U kunt ze raadplegen via deze link. De inschrijvingen zijn bezig via deze link en we weten dat ze nu al een groot succes zijn met 127 rijders die op 20 maart al waren ingeschreven.

 

Circuit de la Petite Gette à Orp-Le-Grand

Het parcours van deze 875 Trophy, dat in 2022 unaniem werd goedgekeurd, is getrokken tussen weilanden met spectaculaire niveauverschillen, een uitdaging voor de deelnemers. Het heeft ook enkele moderne tafelbergen die in het volle zicht staan om een geweldige show te verzekeren!

 

Tekst en foto’s: Manu Jacques

Uw reacties

More MX Vintage news