ECMO competitie: Zo neem je deel aan een race

ECMO competitie: Zo neem je deel aan een race
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Ook in 2020 zijn er weer drie wedstrijden voor het Europees kampioenschap Classic Motocross. De organisatie van de races ligt in de handen van ECMO, de European Classic Motorsport Organisation. Piloten die wensen deel te nemen aan deze competitie moeten weten dat de regelgeving toch wat afwijkt van de nationale competitie. Wij sommen de belangrijkste regels op en dat is nodig nu dat er voor het eerst een wedstrijd in België zal plaatsvinden.

Het Limburgse Molenbeersel zal op 1 mei 2020 deelnemers ontvangen uit heel Europa voor de openingsrace van dit jaar. De twee andere wedstrijden zijn op 9 mei in Reading Engeland en op 6 juni in het Tsjechische Jinin. Piloten die wensen deel te nemen aan de wedstrijden voor het Europees kampioenschap vallen onder de reglementen van ECMO en die zijn na te lezen op  www.classicmotorsport.org

De individuele rijder is zelf verantwoordelijk voor het kennen van de regels in het actuele reglement. Ook is hij verplicht op het inschrijvingsformulier te verklaren te beschikken over een voldoende gedekte verzekering tegen ziektekosten en/of ongevallen. Het formulier moet volledig ingevuld worden, eveneens de afmetingen voor het berekenen van de veerweg van het achterwiel. Men kan deze berekening zelf maken via de website van ECMO calculation. Wanneer het resultaat hoger is dan 130 mm kan men de slaglengte van de schokbreker verkleinen door het plaatsen van een open aluminium rondel of een ander hard materiaal naargelang de dikte die nodig is.

Het inschrijvingsformulier moet voor de sluitingsdatum (die op het formulier staat ) ontvangen zijn door de secretaris van ECMO. De rijder ontvangt van het ECMO secretariaat een bevestiging van de inschrijving met het startnummer voor de wedstrijd. Hij kan in de email (met in de bijlage zijn inschrijvingsformulier) vragen voor het behouden van zijn persoonlijk startnummer, indien dat mogelijk is. De startnummers worden toegekend in volgorde van de uitslag van het kampioenschap van 2019. De kans bestaat uiteraard dat uw nummer bezet is. Rugnummers zijn niet verplicht.

 

Over het toekennen van de startnummers wordt niet gecommuniceerd. Met de bevestiging van inschrijving moet men zich daags voor de wedstrijd  aanbieden voor de betaling (50 €). Voor Molenbeersel is dit op donderdag 30 april 2020 van 16 tot 17h30. De inkomtickets (geldig voor het hele weekend), sticker voor technische keuring en eventueel de huur van een transponder zijn inbegrepen.

De technische keuring gaat door vanaf 16h30 tot 18 u. Men kan inschrijven in één van de vijf leeftijdsklassen:

  • 30+ motoren pré 74
  • 50+ motoren pré 74
  • 60+ motoren pré 72
  • 66+ motoren pré65
  • 72+ motoren pré 65

Alle vragen kan u richten aan landenverantwoordelijke Roger Jaemers via e-mail:   roger.jaemers@telenet.be    of via gsm: 0478/50 43 23.

Uw reacties

More MX Vintage news