ECMO Ramonchamp: Jan Blancquaert wint klasse 50+!

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vandaag werd de eerste wedstrijd gereden voor het Europees kampioenschap Classic Motocross (ECMO). Eigenlijk moest het al de tweede race zijn in een rij van drie maar de wedstrijd in Casale Monferrato viel eerder letterlijk in het water. In de Vogezen was het mooi weer en dus kon er gas gegeven worden op motoren die gebouwd moeten zijn voor 1974. Onze landgenoot Jan Blancquaert was outstanding en won afgetekend de drie reeksen.

Door de afgelasting in Casale moesten en nu drie reeksen worden gereden om een homogeen kampioenschap in de steigers te zetten. In de klasse 50+ was Blancquaert de beste in elke reeks. John Smeyers kon het tweede podiumtrapje bemachtigen. De Tsjech Petr Dokoupil werd derde.

David Riha (Tsjechië) won de categorie 30+, Bjorn Verdoodt viel net naast het podium en werd vierde. Christophe Lemaire werd zesde en Jerry Berkmans dertiende. In de klasse 60+ was Peter van der Nieuwenhof de beste laaglander met een twee plaats. Onze Belg Patrice Thioux werd fraai derde. Geen hoge scores voor onze landgenoten in de reeks 66+.  Noorderbuur Jan van der Brom werd wel zevende. Herman Van Broekhoven werd nog tiende en Rudy Swinnen kon de vijftiende stek bemachtigen. Tot slot de klasse 72+: Een podiumplaats voor André Dandoy met een puike derde plaats. Ronny Renders werd nog tiende in deze categorie. De volledige resultaten kan je nalezen op Speedhive.