Een Grand-Prix motorcross in Sint-Anthonis? Teken de petitie!

Een Grand-Prix motorcross in Sint-Anthonis? Teken de petitie!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het gebeurd niet heel vaak dat het heden en verleden door elkaar lopen op deze site maar dit bericht uit Nederland is er zo eentje. Elke motorcrossliefhebber kent de befaamde “Motorcross der Azen” in de Nederlandse gemeente Sint-Anthonis. De wedstrijd had destijds naam en faam tot ver buiten de landsgrenzen. 

Welnu, Het zou zomaar kunnen dat Sint-Anthonis opnieuw de locatie wordt voor een MXGP. De bezieler achter dit project is Nederlander Marcel Hermans. Al een paar jaar probeert Hermans de grote internationale motorcrosswedstrijd naar De Bergen in Wanroij te halen. Hij is een liefhebber van de sport in hart en nieren. Zo tekende hij onder meer voor het boek Motorcross der Azen, waarin hij de geschiedenis van de Sinttunnisse MotorClub beschrijft.

De gehoopte financiële steun vanuit de gemeente bleef uit waardoor er een petitie werd gestart om de nodige handtekeningen te verzamelen. Een eerste mogelijkheid om een MXGP te organiseren is er in 2021. Jij kan het project van Marcel Hermans steunen door de petitie te ondertekenen via deze link. En wie weet zijn er straks genoeg handtekeningen zodat Coldenhoff en Herlings in 2021 in hun achtertuin een MXGP rijden.

Foto: MXMag.be

Uw reacties

More MX Vintage news