Enduro Vintage du Touquet: De Entry List

Enduro Vintage du Touquet: De Entry List
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Vrijdag 31 januari staan er 600 motoren naast elkaar opgesteld op het strand van Paris-Plage voor de jaarlijkse Enduro Vintage du Touquet. Aan de Franse Opaalkust zullen deze oude rakkers een uur lang tekeer gaan in het mulle zand en met een rotvaart langs de waterlijn scheuren. Was je er nog nooit bij dan is het hoog tijd om af te zakken naar het badplaatsje want het is meteen ook de laatste wedstrijd van het Championnat France sur Sable.

Op zaterdag rijden de quads en op zondag 2 februari is het aan de grote jongens om de strijd aan te gaan met de elementen. De Brit Nathan Watson is comfortabel leider in het kampioenschap en zal zonder ongelukken gekroond worden tot zandkoning. Wij focussen ons echter op de helden met de oudere motoren. De Enduro Vintage is een succesformule sinds de start van dit format in 2015. De wedstrijd is erg Belgisch getint want sindsdien stonden onze landgenoten al driemaal op de hoogste tree van het podium. Johan Boonen won in 2015 en Sven Breugelmans won in 2017 en 2018.

Ook dit jaar staan er een aantal Belgen en Nederlanders aan de start. Voor België zijn dat Paskal Winkin, Bjorn Verdoodt, Bernard Stennier, Alois Desle, Edgard Moncel, Didier Ponlot, Nicola Stampaert, Tanguy Chenoix, Jeremy Paquet, Jean-Michel Martin, Stany Haumont, Kevin Gauniaux, Francois Mazzoni, Antoine Dumortier, Jean-Marc Gaillard, Didier Kroonen, Benjamin Defrère, Thomas Scaillet, Régis Lambot, Joachim Orban, Damien Lambermont, Olivier Dos Santos, Philippe Mauhin, Emmanuel Cop, Guilliaume Benvenuto, Michel Harmel en Mario Wirtz. Geen Sven Breugelmans op de deelnemerslijst dit jaar want hij moest afzeggen door tijdsgebrek. De volledige entry list kan je bekijken via deze link.

Van Nederlandse zijde is er de deelname van Gert Meijers, Werner Bakker, Jurgen Schreurs en Jarno van Haren. Je mag van ons de resultaten en een pak foto’s verwachten van de wedstrijd.

Foto: Dylan Botte

Uw reacties

More MX Vintage news