Farleigh Castle: Team USA aan de leiding na dag één

Farleigh Castle: Team USA aan de leiding na dag één
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Dag één in Farleigh Castle zit erop. Dat Team USA aan de leiding staat moet met wat uitleg worden gekruid. Door het schrappen van een twinshockmotor krijgt een team 20 strafpunten. Team Belgium van Danny Scheers koos vooraf voor deze optie en die strafpunten worden meteen opgeteld na de eerste reeks die vandaag werd gereden.

Team England staat tweede voor Team South West. De Belgen staan momenteel vierde met de strafpunten erbij is het een goede uitgangspositie voor de komende reeksen. Morgen krijgt de landenwedstrijd dus de drie resterende reeksen te rijden waardoor er een een duidelijker beeld zal gevormd worden van de verhoudingen.

 

 

Individueel was Danny Scheers andermaal goed op dreef. Twee keer een derde plek in de EVO +50 reeks was al een fraai resultaat met uitzicht op een podiumplek morgen. In de categorie Twinshocks +50 was hij zelfs nog beter met een reekszege en een tweede plaats. Bij de Twinshocks -50 was het dit keer Jonas Hamels die als beste Belg over de meet bolde. Hij werd in deze tweede reeks vijfde. Ronny Lambrechts van het OVI-Vintage Motocross Team werd nu pas vijftiende. Hij kwam ten val in de start en boenderde dan met hoge adrenaline door het deelnemersveld tot P15. Morgen moeten er opnieuw twee reeksen gereden worden dus is het veel te vroeg om conclusies te trekken. Alle resultaten kan je nalezen op Mylaps.

Tussenstand VMXdN landenteams

  1. Team USA                            29
  2. Team England                     34
  3. Team South West               36   +20
  4. Team Belgium                     41   +20
  5. Team Great Britain            47
  6. Team North of England    48
  7. Team Wales                         55
  8. Team Northern Ireland    56
  9. Team Cananda                    93
  10. Team Northern Ireland B 56

Foto: Sean Wood

Uw reacties

More MX Vintage news