Gerrit Wolsink op 31 maart in Andere Tijden Sport!

Gerrit Wolsink op 31 maart in Andere Tijden Sport!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Zoals eerder aangekondigd komt er een uitzending op de Nederlandse tv over de verloren wereldtitel van Gerrit Wolsink. In Andere Tijden Sport van de NOS wordt het wereldkampioenschap 500cc van 1976 onder de loep genomen. De Vliegende tandarts is nog altijd furieus over de gang van zaken tijdens de laatste GP.

Die vond plaats in Ettelbruck, toen de locatie van de finale van het wereldkampioenschap 500cc. De titel ging uiteindelijk naar Roger De Coster maar Wolsink maakt gewag van een complot tussen de Belgen. In de GP van Luxemburg viel De Coster al vroeg uit in de eerste reeks met een defecte voorvork. KTM-rijder Jaak Vanvelthoven was al altijd snel in Ettelbruck en won beide reeksen telkens voor de onfortuinlijke Wolsink. De wereldtitel was dus al weg na de eerste reeks waardoor de herneming enkel nog een formaliteit was. Al snel deden de bekende geruchten de ronde dat er “wat meer aan de hand was”. Andere Tijden Sport speelt hier op in en maakte opnames over deze gebeurtenis.

Die zal worden uitgezonden op NPO1 op zondag 31 maart rond 23u. Het is geen toeval dat de uitzending samenvalt met de MXGP in Valkenswaard. De opnames werden gemaakt op het circuit van Markelo. Hoe het wereldkampioenschap van 1976 verliep kan u nalezen in een eerder gepubliceerd artikel.

Foto intro: Koen Suyk

Uw reacties

More MX Vintage news