Techtime: Hoe vervang je een motorcrossband?

Techtime: Hoe vervang je een motorcrossband?
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Iedereen in het bezit van een crossmotor weet ervan.  Hoe vervang je een crossband zonder de velg te beschadigen?  Iedereen heeft wel zijn manier om dit klusje tot een goed einde te brengen maar is jou werkwijze de juiste? 

Een motorcrossband vervangen kan een taaie klus zijn. Zeker als de oude band op leeftijd is en al jaren om de velg ligt. Rubber heeft de slechte eigenschap om te verharden en dat maakt het moeilijk om een oude band te verwijderen. Bovendien is een crossband altijd erg stug gezien de enorme krachten die het rubber moet opvangen. Motorcross is een aanslag voor banden en daarom is een juiste werkwijze belangrijk bij demontage en montage.

Het Amerikaanse tijdschrift Dirt Rider Magazine (een zusterblad van het nog meer bekende Motocross Action Magazine) plaatste een video op YouTube met één van de betere manieren om een crossband te vervangen.  Wat heb je nodig? Een bandenmontage standaard, enkele geschikte bandenlichters, montagezeep, enkele moersleutels en perslucht. Je mag van ons in de toekomst nog meer video’s verwachten met andere werkwijzes maar uiteraard alleen als ze een meerwaarde bieden.  Hier is alvast de eerste.

Uw reacties

More MX Vintage news