Internationale Vintage motocross Ahun: De resultaten!

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In het Franse Ahun was er afgelopen weekend de druk bezochte internationale Vintage motocross. En “druk” mag je letterlijk nemen met 300 piloten uit alle windstreken. Wij hadden een mannetje ter plaatse met Chris Verlinden die de wedstrijd meereed en ons van de uitslagen voorzag. Het was voor hem de eerste keer dat hij rondjes kon draaien in Ahun en achteraf was hij zeer in de wolken over het circuit.

De omloop van Ahun in het departement Creuse heeft een typisch Franse lay-out met zeer pittige hellingen en afdalingen. Was je er nog nooit dan is Ahun een echte aanrader, eigenlijk GP-waardig. De resultaten dan, die verzamelde Chris Verlinden netjes bij elkaar, je vindt ze hieronder. Chris zelf reed een fraaie wedstrijd en werd 5de in de categorie 80-83. Frank Phillipaerts, jawel, de vader van ex-wereldkampioen David was er ook en won de categorie “Trophee YZ”. In de categorie 50cc was het Nederland boven. Alle podiumposities waren voor hen. We vonden nog een erg bekende naam terug op de deelnemerslijst: Luigi Seguy. De Fransman werd in 2001 vierde in het WK 125cc van 2001 en won datzelfde jaar de MXoN met Team Frankrijk.