Interview met Eddy Nuyts in nieuwe Noppennieuws

Interview met Eddy Nuyts in nieuwe Noppennieuws
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In de rubriek “Mannen van Staal” staat deze keer een interview met Eddy Nuyts. De verstokte Maico-rijder is al vele jaren actief als deelnemer aan het BK oldtimercross maar reed al zijn eerste wedstrijd in 1969. Hij verdient het om aangehaald te worden in de nieuwe uitgave van het Nederlands tijdschrift Noppennieuws.

Ruim vijftig jaar geleden, in 1969, reed de Belg Eddy Nuyts zijn eerste crosswedstrijd en dit jaar zou hij eigenlijk nog steeds zijn wedstrijden rijden, ware het niet dat hij begin dit jaar bij een training een zware rugblessure opliep. Het palmares van Nuyts is bijzonder, omdat hij overwinningen boekte bij de solo’s èn bij de zijspannen. Noppennieuws reisde af naar het Belgische Pulle voor het verhaal van deze bevlogen crosser, die ondanks zijn leeftijd eigenlijk nog niet aan stoppen wil denken, maar dat vanwege zijn rugblessure misschien toch wel moet.

 

In Noppennieuws 4 lees je in de rubriek Mannen van Staal alles over de carrière van Eddy Nuyts, die thuis beschikt over een geweldig archief met informatie over al zijn wedstrijden. Inclusief de oldtimerwedstrijden reed hij maar liefst 1.723 wedstrijden, waarvan hij er 442 won! Hij won 29 kampioenschappen, werd twintig keer tweede en negentien keer derde!
Noppennieuws kan je kopen in de betere dagbladhandels of krijg je in de bus door een abonnement te nemen.
Foto: Danny Hermans en Manuela van Doren

Uw reacties

More MX Vintage news