Joël Robert beloond voor zijn carrière op FIM-gala in Monaco

Joël Robert beloond voor zijn carrière op FIM-gala in Monaco
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen weekend waren de strafste namen uit de motorsport te gast in Monaco voor het traditionele gala van de Fédération Internationale du Motocyclisme. Dit is de jaarlijkse gelegenheid voor de FIM om de winnaars van de internationale kampioenschappen in de bloemetjes te zetten. Alle disciplines die onder de F.I.M. vallen komen aan bod, maar ook de personen die geschiedenis hebben geschreven in de motorsport waren uitgenodigd.

Onder de genodigden bevond zich ook onze landgenoot Joël Robert. Met zes wereldtitels in de motorcross is hij één van de meest succesvolle rijders uit de geschiedenis. Pas in de periode van Stefan Everts werd hij onttroond. In Monaco werd Robert door de FIM beloond voor zijn uitzonderlijke carrière. Joël rijkte de trofeeën uit aan de wereldkampioenen in de off-road disciplines van 2019.

Andere aanwezige Belgen

De zesvoudige wereldkampioen was niet de enige Belg in Monaco. FMB/BMB-voorzitter Olivier Rougraff, secretaris-generaal Stijn Rentmeesters, Christian Dejasse en Jos Driessen waren ook in Monaco om deel te nemen aan de jaarlijkse algemene vergadering en de prijsuitreiking. Naast de organisator van de GP van Lommel was ook Roger De Coster aanwezig. Hij dineerde samen met Joël Robert. Wedden dat die twee straffe verhalen te vertellen hadden?

Uw reacties

More MX Vintage news