Jos Driessen volgt Olivier Rougraff op als BMB voorzitter

Jos Driessen volgt Olivier Rougraff op als BMB voorzitter
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De Algemene Vergadering van de BMB (Belgische Motorrijdersbond) benoemde gisterenavond, Jos Driessen, tot nieuwe voorzitter voor een mandaat van 4 jaar. Jos Driessen was al tweemaal eerder voorzitter: van 2004 tot 2008 en van 2012 tot 2016. Hij start nu dus zijn 3de termijn en volgt Olivier Rougraff op.

De voorbije 4 jaar zetelde Driessen als lid van de Raad van Bestuur van de BMB. Daarnaast is hij ook lid van de Board of Directors van de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme).

Jos Driessen: “Ik hou eraan mijn voorganger, Olivier, te danken voor zijn geleverde inspanningen tijdens zijn termijn als BMB voorzitter. De corona crisis heeft momenteel uiteraard een erg zware impact op al onze activiteiten. We hopen om dit jaar in de meeste disciplines nog een aantal wedstrijden en treffens te kunnen organiseren. Het is aan de BMB en haar aangesloten bonden om onze clubs hiervoor te motiveren en te ondersteunen.

We moeten echter ook van deze crisis gebruik maken om onze toekomst voor te bereiden. Daarom zal ik samen met het BMB Uitvoerend Bureau, waarin ook de voorzitters van onze regionale bonden zijn vertegenwoordigd, een beleidsplan voor de periode 2021-2024 willen opmaken. Dit plan moet onze visie en doelstellingen vastleggen en ook de nodige initiatieven voorzien om deze te bereiken. De bedoeling is het plan begin 2021 voor te leggen aan de Raad van bestuur zodat we nadien onmiddellijk kunnen starten met de uitvoering ervan. Een evaluatie zal jaarlijks worden voorzien.

Verder wil ik ook onze statuten moderniseren. Onze statuten moeten een middel zijn om onze organisatie op een moderne en efficiënte manier te kunnen laten functioneren met een duidelijke rolverdeling tussen de BMB en de AB’s.

De eerste maanden van mijn mandaat wil ik gebruiken om de nodige contacten te leggen met een aantal externe partners die voor de BMB belangrijk zijn. Ik denk hierbij aan onze circuits van Zolder, Francorchamps en Mettet en de industrie (Febiac). Tenslotte wil ik ook de samenwerking met de nationale bonden van onze buurlanden nog verder versterken.

Ik zal ook mijn internationale contacten binnen de FIM en de promotoren gebruiken voor de organisatie van WK en EK wedstrijden in ons land. Ik denk hierbij aan de Motorcross der Naties, het WK Motorcross solo en zijspannen, het WK trial, het WK Endurance, het EK MX 65/85, enz.

Het elektrisch verhaal met de verdere ontwikkeling van de E-bike discipline maar ook met de organisatie van wedstrijden voor E-motorfietsen zal alsmaar aan belang winnen en we moeten hier een pioniersrol vervullen. Voor al deze projecten reken ik op de medewerking van alle organen binnen de BMB en de steun van onze regionale bonden, Motorsport Vlaanderen en de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique.”

Foto: FIM/Goodshot

Uw reacties

More MX Vintage news

 • Backyard Design verovert de Benelux!

  Backyard Design verovert de Benelux!

  Het Amerikaanse graphics- en seatcovermerk Backyard Design is in de lage landen gearriveerd… En dat zullen we geweten hebben! Dankzij de Nederlandstalige configurator kan je via backyarddesign.nl eenvoudig en snel zèlf jouw …
 • Schrijf u in voor de derde oldtimertraining in Genk

  Schrijf u in voor de derde oldtimertraining in Genk

  Net als de voorbije jaren organiseren AMC Bolderberg, AMC Genk en MXVintage drie oldtimertrainingen. De vintage motocrosstraining van 6 mei viel in het water en schoof op naar donderdag 20 …
 • Inscrivez-vous pour les entraînements Oldtimers à Genk

  Inscrivez-vous pour les entraînements Oldtimers à Genk

  Tout comme les années précédentes l’ AMC Bolderberg, AMC Genk et MXVintage organise trois sessions d’entrainements pour les motos Oldtimers. Le entrâinement du 6 mai a été annulée et reportée au jeudi 20 …
 • Intelligente motorcrossers en hun stommiteiten

  Intelligente motorcrossers en hun stommiteiten

  Ik heb een hoop domme dingen gedaan in mijn leven, de meeste daarvan op het moment dat ik op een crossmotor zat. Waarom dat zo is kan ik je niet …
 • VIDEO: Jeremy McGrath op een KX125 van 1990

  VIDEO: Jeremy McGrath op een KX125 van 1990

  Jeremy McGrath trok naar de Flying Iron Horse Ranch in Utah voor wat filmopnames. Bij aankomst viel zijn oog echter op een perfect gerestaureerde Kawasaki KX125 uit 1990, een exacte …