Lijdensweg van Stefan Everts is nog niet voorbij!

Lijdensweg van Stefan Everts is nog niet voorbij!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De gevolgen van de malaria-aanval blijven stevig inhakken op het leven van Stefan Everts. De tienvoudige wereldkampioen vocht eind vorig jaar tegen de dood en moet nu voor de derde keer onder het mes. In twee vorige operaties verloor hij al gedeeltelijk zes tenen en nu moet ook zijn rechter grote teen eraan.

Het is niet zeker of de grote teen in zijn geheel zal moeten worden verwijderd of alleen het bovenste kootje. Dat kan alleen vastgesteld worden tijdens de heelkundige ingreep. Eerder verloor the Legend al zes tenen, twee aan zijn linkervoet en vier aan de rechterkant. De operatie is voor volgende week donderdag gepland in het UZ van Leuven.

Het is de ene tegenslag na de andere voor Everts die malaria opliep vorig jaar tijdens een liefdadigheidswedstrijd in het Congolese Lubumbashi. De dag voor zijn vertrek naar Afrika hadden we een gesprek met de motorcrosser via de telefoon. Je kan het lezen en beluisteren via deze link. Wij wensen Stefan en zijn familie veel goede moed toe in deze moeilijke momenten.

Foto intro: Gino Maes

Uw reacties

More MX Vintage news