Lijstjes zijn het allermooist op aard ……… zeker in de motorcross

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Belgen voeren alle rangschikkingen aan in MX-geschiedenis.

Stefan Everts

Het gaat niet goed met de motorcross in het algemeen en al helemaal niet in België. De teloorgang van onze sport heeft zich al een decennium eerder ingezet en het lijkt erop dat we zo nog wel even doorgaan.

Circuits worden gesloten, de enkele vergunde circuits zitten levensgevaarlijk overvol, de politiek kijkt een andere richting uit en GP-teams draaien de geldkraan met een forse ruk dicht. En verder blijven de motorsportfederaties last hebben van struisvogelpolitiek.  Het is allemaal kommer en kwel en om jullie avond toch wat op te beuren publiceren we vandaag opbeurende lijstjes. Lijstjes waarin de Belgen een hoofdrol spelen. Veel commentaar hebben die lijstjes niet nodig, ze spreken voor zich. Alleen hopen we stiekem dat onze politici deze lijstjes eens overlopen en ergens een “maatschappelijk draagvlak” vinden om hier en daar een crossbaantje te “tolereren”.

Update! Een alerte lezer maakt ons opmerkzaam van het feit dat René Baeten, onze eerste wereldkampioen ontbreekt in het lijstje. Dus mag je voor de Belgen uiteraard nog een extra wereldtitel bijtellen. Ere wie ere toekomt.

Bron: mxlarge.com

Aantal individuele wereldtitels

Lijst medailles per land

Wereldtitels per land

Uw reacties

More MX Vintage news