Mario Wirtz op de Enduropale Vintage: “Een persoonlijke uitdaging”.

Mario Wirtz op de Enduropale Vintage: “Een persoonlijke uitdaging”.
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Onder de vele Belgen die in het eerste weekend van februari op het strand van Le Touquet aanwezig waren, ontmoetten we Mario Wirtz. Een bekende figuur in de AMPL, waar hij ook in de categorie “Oldtimers” rijdt. Wirtz was aan de Opaalkust om samen met zijn familie en vrienden de 45ste editie van de Enduropale du Touquet te beleven, maar vooral om op vrijdag deel te nemen aan de Enduropale Vintage, een evenement dat gereserveerd is voor vintage-machines en dat georganiseerd wordt als een nevenwedstrijd voor de beroemde zandrace.

“Ik had het deelnemen aan de Enduropale Vintage tot een persoonlijke uitdaging gemaakt”, legt hij uit. “Dit soort van uitdagingen aangaan op 61-jarige leeftijd, is denk ik vrij zeldzaam. Ik ben begonnen met geen andere ambitie dan de race te kunnen uitrijden. Dus ik heb me er niet echt goed op voorbereid. Maar het was een geweldige ervaring en ik slaagde erin om de uitdaging aan te gaan die ik mezelf had gesteld. Ik kwam als 346e over de finish. Van de 600 coureurs bij de start, is dat vrij goed.”

De machine waarmee Mario het zand van Le Touquet trotseerde? “Een Kawasaki KX250 van 1989,” zegt hij. “Het is een motor die mijn zonen Christus en Logan me voor mijn zestigste verjaardag hebben gegeven. De machine werd klaargemaakt door Alain Collin van AC Motors in Hogne.”

“Le Touquet is een werkelijk uitzonderlijke ervaring geweest waarvoor ik mijn familie, Jean-Marie Wirtz en Fredo Berest bedank, zonder Jeremy Paquet en Tanguy Chenoix te vergeten, die mij ook hebben geholpen. Ik heb natuurlijk een heel bijzondere gedachte voor Tanquy Chenoix die ook deelnam en gewond raakte in de eerste ronde van het parcours. Hij moest ter plaatse een elleboogoperatie ondergaan.”

In het seizoen 2020 zal Mario weer te zien zijn op de AMPL-circuits.

Interview : A. Bouille

Uw reacties

More MX Vintage news