Motorcrossclub Paal op zoek naar nieuw terrein

Motorcrossclub Paal op zoek naar nieuw terrein
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Motorcrosswedstrijden organiseren in België wordt steeds moeilijker. De motorcrossclub van Paal verloor recent haar terrein aan een landbouwer en moet nu op zoek naar een nieuwe locatie.

Motorcrossclub RW MX Team Paal organiseerde al 35 jaar wedstrijden op het bekende terrein in de achtertuin van Marnicq Bervoets maar die werden recent verkocht aan een landbouwer die er mais wil op telen. De club zoekt nu ongeveer 8 hectaren industrie- of landbouwgrond om een omloop en een rennerspark te kunnen huisvesten. De gemeenteraad van Beringen en meer bepaald de Schepen van Sport ondersteund het initiatief.

Ons land heeft sinds de eeuwwisseling de meeste van haar motorcrosscircuits verloren en de sport lijdt zwaar onder dit gegeven. Vaste en vergunde omlopen zijn er nog nauwelijks en ook voor circuits die slechts één keer per jaar een wedstrijd inrichten worden de regels elk jaar een pak strenger. Personen die een tip hebben voor een geschikt motorcrossterrein voor de club in Paal mogen een mailtje zenden naar werner.renders1@gmail.com.

Uw reacties

More MX Vintage news