Motorcrosser René Van De Vorst is niet meer.

Motorcrosser René Van De Vorst is niet meer.
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Afgelopen zaterdag is oud-motorcrosser René Van De Vorst overleden. Hij was recent opgenomen in een rustoord maar daar heeft hij niet lang kunnen van genieten. René was actief in de jaren zestig en zeventig op het hoogste niveau.

Zijn strafste prestatie is wellicht de deelname aan de Motorcross der Naties van 1972. Die vond plaats in het noorden van Nederland in het plaatsje Norg. Hij maakte deel uit van Team Belgium met zijn kompanen Roger de Coster, Jaak Vanvelthoven en Joël Robert. Na de eerste reeks stonden de Zweden aan de leiding met één puntje voorsprong op de Belgen. In de tweede reeks waren de Zweden virtueel winnaar tot in de laatste ronde. De Coster reed toen op kop en kon dus niet meer verbeteren. Vanvelthoven reed als derde maar had teveel achterstand op Ake Jonsson. Alle ogen waren dus gericht op René Van De Vorst. Onder oorverdovende aanmoedigingen wist hij nog een plaatsje winst te boeken en schonk zo de Belgen de gegeerde overwinning in de belangrijkste race van het jaar.

René Van De Vorst werd 73 jaar. De redactie van MXVintage wenst de familie en vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.

Uw reacties

More MX Vintage news