Motorkledij: RST – Hillberry jacket met retro accenten!

Motorkledij: RST – Hillberry jacket met retro accenten!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

RST is het grootste merk in Groot-Brittannië, net als in veel andere Engelstalige landen. Het merk investeert al twintig jaar in de toprace Isle of Man Tourist Trophy en in de Classic-variant, die gericht is op oudere motoren. RST koestert de motorrace-cultuur en laat zich er voor de verschillende collecties steeds weer door inspireren. Een van de nieuwe producten van 2019 is het HILLBERRY-model: een klassiek roadster-motorjack met neo-retro-accenten. 

Topkwaliteit volgens RST.

Het team dat zich bij RST bezighoudt met productontwikkeling bestaat louter uit gepassioneerde motorrijders. Zij maken er een erezaak van dat de producten die aan de klanten geleverd worden, voldoen aan alle specificaties. We zien de jarenlange ervaring van RST terug in dit nieuwe model. Het jack heeft een aangename retro-look, dankzij gebruik van moderne en hoogwaardige materialen.

Speciale ‘Engelse’ uitvoering in stijlvol donkergroen

Bij dit vintage-jack wordt de stijl uit vervlogen tijden gecombineerd met de prestaties van actuele materialen en technieken. Sommige details werden extra aangezet, zonder daarbij veiligheid en comfort uit het oog te verliezen. Het model HILLBERRY is een lederen jack voor gemiddelde temperaturen. Het sluit perfect aan bij de neo-retrostijl van actuele motoren. Het jack is vervaardigd uit anilineleder. Dankzij de niet-gepigmenteerde afwerking aan de oppervlakte behoudt het jack alle kwaliteiten van authentiek leder: een soepele en aangename feel, gebruikscomfort (warm in de winter en koel in de zomer) én het patina-effect na enige tijd dragen.

Net als niet-afgewerkt of zogenaamd plunged leder, werkt men voor anilineleder met huiden van superieure kwaliteit, zonder onregelmatigheden. De inzetstukken die erop aangebracht zijn, zorgen bij dit jack voor zowel stijl als bescherming. De stijl wordt extra benadrukt met stiksels op de onderarm en aan de zijkant van de schouder. Het model is ook beschikbaar in een ‘Britse’ look, in stijlvol donkergroen.

 

Het HILLBERRY-jack heeft een vaste satijnen voering, vier zakken met ritssluiting aan de buitenzijde en drie aan de binnenzijde. Alle ritssluitingen zijn van metaal met een used look. Ook bij de pols zijn ritssluitingen aangebracht, voor het comfort en draaggemak. Voor de protectie zijn gekeurde RST-onderdelen gebruikt, in overeenstemming met de geldende Europese regelgeving. Aanspannen kan met banden in de taille en met knopen aan de pols.

Over RST:

Het merk RST werd in 1988 opgericht door Jonny Towers. In slechts enkele jaren groeide het uit tot het grootste Britse merk voor motoruitrusting. Na dertig jaar is het bedrijf nog altijd gevestigd in Derbyshire. Door de jaren heen werd het bedrijf marktleider in Groot-Brittannië, maar ook in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De recente samenwerking met Bihr is het startschot voor een marktintroductie op Europese schaal. RTS wil graag met hun kwaliteitsproducten de Europese markt veroveren.

RST heeft ruime ervaring in het sport- en racingsegment. Het bedrijf is al jarenlang betrokken bij de Tourist Trophy, zowel aan de kant van de rijders als in de organisatie. RST voorziet vele rijders van uitrustingen en het merk is de officiële protectiepartner van de wedstrijd. In de prijzenkast van RST staan niet alleen TT-overwinningen, ook internationaal timmerde het merk aan de weg: Alex Lowes won de Suzuka 8 Hours (en vertegenwoordigt RST in WSBK en MotoGP), Matthieu Lagrive won de 24 uur van Le Mans, Taz Mackenzie werd kampioen SuperSport in Groot-Brittannië, Carl Berthelsen werd kampioen SuperBike in Noorwegen, TT-legende Avalon Biddle won de FIM Womens Cup en Ian Hutchinson heeft drie TT-overwinningen op zijn naam staan.

Uitgerust met:

– Gewaxt aniline-rundleder van hoge kwaliteit
– Vaste satijnen voering
– Dubbele of driedubbele stiksels, afhankelijk van de zones
– RST elleboog- en schouderprotectie, CE-gekeurd, level 1
– Uitgerust voor het aanbrengen van rugprotectie
– 3 binnenzakken, 4 buitenzakken
– Vaste tricot-voering
– Uitneembare wintervoering
– YKK®-ritssluiting
– Uitrusting CE-gekeurd, level A

 

Kleuren: Zwart, Groen
Maten: S-3XL
Prijzen: € 349 consumentenadviesprijs
Contact: BIHR –  www.bihr.eu

 

 

Uw reacties

More MX Vintage news