MXGP Poll: Jullie willen volgend jaar een MXoN op de Citadel van Namen

MXGP Poll: Jullie willen volgend jaar een MXoN op de Citadel van Namen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het is niet dat we in het verleden leven maar het leek ons leuk om te kijken aan welke motorcosscircuits jullie dachten mocht je zelf een nieuwe MXGP-kalender mogen samenstellen. Daarom kon je hier op MXVintage stemmen op je vijf favoriete omlopen wereldwijd, ook al zijn ze niet meer in gebruik. Na het tellen van massaal veel stemmen kwam er één duidelijke winnaar uit de bus.

Een pintje drinken aan het “Chalet du monument”, dames op hoge hakken die nooit op een cross komen waren er daar massaal aanwezig. De legendarische duels met De Coster, Robert, Geboers, Thorpe, Malherbe, Smets en Everts: Jullie waren unaniem fan van de magische plek die de Citadel van Namen wel is. Daarom mogen zij van ons de Motocross der Naties organiseren in 2024. Een verrassing van formaat was hoezeer de motorcrossliefhebber verknocht is aan “Het Stadsbroek” in Borgloon. Na de Citadel kreeg dit circuit de meeste stemmen en deze locatie mag volgend jaar de opener hebben van het seizoen 2024.

Het Stadsbroek in Borgloon

Op deze virtuele MXGP-kalender valt er ook op dat België maar liefst zeven wedstrijden kreeg toegewezen en dat bewijst dat ons land ooit de bakermat was van de sport. Vijf circuits van de twintig zijn nog steeds in gebruik als locatie voor een MXGP.

Deze vielen net uit de boot maar konden met een paar extra stemmen op de virtuele kalender gestaan hebben: Farleigh Castle (UK), Teutschenthal (D), Markelo (NL), Bellpuig (E), Marche-en-Famenne (B), Sverepec (SK), Folkendange (L), Sint-Anthonis (NL) en Talavera de la Reina (E).

Farleigh Castle

Wat hebben we vandaag geleerd?

Dat jullie massaal kozen voor traditionele natuurlijke banen zoals Sittendorf, Payerne, Maggiora, Gaildorf en Nismes. Dat de Citadel van Namen in éénieders hart zit en dat omlopen zoals Kester en Borgloon in het collectief geheugen zitten ondanks dat ze er niet meer zijn. En dat er één overzeese MXGP wordt gereden, namelijk die van VS in Glen Helen. Alhoewel deze virtuele kalender in de verste verte niet realiseerbaar is, lijkt het voor de promotor van het WK motorcross een mooie tip om wat meer klassieke circuits op te nemen in hun campagne. Dat is natuurlijk vlugger gezegd dan gedaan.

 

 

Hieronder de virtuele kalender in een volgorde van het aantal stemmen waarvan Namen natuurlijk de meeste ontving en zo de MXoN kreeg toegewezen.

Virtuele MXGP-kalender 2024

 1. 10 maart Borgloon België
 2. 24 maart Kester België
 3. 31 maart Ettelbruck Luxemburg
 4. 14 april Valkenswaard Nederland
 5. 28 april Foxhill Engeland
 6. 5 mei Lommel België
 7. 19 mei Sittendorf Oostenrijk
 8. 2 juni Lierop Nederland
 9. 9 juni Payerne Zwitserland
 10. 23 juni Maggiora Italië
 11. 7 juli Ernée Frankrijk
 12. 21 juli Loket Tsjechië
 13. 28 juli Saint-Jean d’Angély Frankrijk
 14. 4 augustus Gaildorf Duitsland
 15. 11 augustus Hawkstone Park Engeland
 16. 1 september Nismes België
 17. 8 september Balen België
 18. 15 september Glen Helen USA
 19. 22 september Orp-Le-Grand België
 20. 6 oktober Namur België MXoN

Uw reacties

More MX Vintage news