MXGP: stel zelf een WK-kalender samen met jouw favoriete circuits

MXGP: stel zelf een WK-kalender samen met jouw favoriete circuits
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Sinds het ontstaan van de sport werden er al heel wat legendarische motorcrosscircuits aangedaan. Sommigen dateren uit een periode dat er nog geen WK bestond en worden nu nog altijd gebruikt. En dan zijn er de omlopen die door de jaren heen bewierookt werden maar waar geen wedstrijden meer worden gehouden. Hoe zou jouw favoriete WK-kalender eruit zien mocht je “carte blanche” krijgen en de keuze hebben tussen alle circuits waar er ooit een wedstrijd werd gehouden?

De redenen dat een aantal legendarische circuits niet meer aangedaan worden zijn uiteenlopend. Soms zijn er geen benodigde vergunningen meer verleend door een lokaal bestuur of is het bestuur uit elkaar gevallen vanwege de ouderdom van de leden. Andere redenen zijn louter van praktische aard. Zo kunnen heel wat circuits uit de jaren ’70 en ’80 niet meer worden gebruikt om dat er geen geschikt rennerspark voorhanden is voor de massieve voertuigen die tegenwoordig gebruikt worden in de MXGP.

 

 

Na 2007 werd er nooit nog een motorcross gereden op de Citadel van Namen en dit om de eenvoudige reden dat de promotor van het WK motorcross geen toelating kan verlenen vanwege de veiligheid. En zeker al niet omdat je met een moderne crossmotor hogere gemiddelde snelheden kan halen dan met wat oudere machines. Een oud citaat van Marc De Reuver spreekt daaromtrent boekdelen: “Ik heb letterlijk in mijn broek gescheten”, toen men hem vroeg hoe hij een rondje Citadel had ervaren.

We namen de legendarische Citadel als een voorbeeld maar we willen geen hint geven want er zijn zoveel mooie banen waar destijds de echte motorcrossers van de watjes werden gescheiden. U kiest met uw hart, niet met het verstand want we willen een virtuele WK-kalender samenstellen met de mooiste banen ter wereld. Ook als ze niet meer bestaan mag je ze gebruiken. Vul hieronder uw favoriete vijf circuits in en wij stellen een WK-kalender samen met 20 wedstrijden. Het circuit dat de meeste stemmen krijgt reserveren we voor de Motorcross der Naties.

 

 

Vul hieronder gewoon de naam van de locatie aan (b.v. Unadilla, Pietramurata, Borgloon of whatever) in de daarvoor voorziene vakjes en wij doen de rest. Jullie hebben tijd tot en met 31 mei om te antwoorden. Daarna publiceren we de WK-kalender van je dromen.

Uw reacties

More MX Vintage news