MXquiz 4: Hier zijn de antwoorden en de winnaars.

Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Drie winnaars met alle vragen juist ontvangen het MXvintage t-shirt.

Door de kerstfeestjes was het even wachten op de oplossingen en de winnaars van MXquiz 4 maar nu zijn we er door geraakt.  We kregen heel wat inzendingen binnen, 15 ervan hadden alle zes de vragen juist.Een onschuldige hand trok vervolgens de drie winnaars en die mogen eerstdaags een mailtje van ons verwachten. De winnaars van de vierde MXquiz zijn Lutgarde Vanoppen, Roland Haesen en Tom Haesen. Hieronder vind je de juiste antwoorden op de zes gestelde vragen.

1. Welke motorcrosser bezorgde het merk Husqvarna hun laatste wereldtitel in de motorcross? Het was de Italiaan Alessio Chiodi die in 1999 het Zweedse merk een laatste wereldtitel bezorgde. Dat deed hij in de 125cc-klasse. Ook het jaar voordien werd hij wereldkampioen aan boord van een Husky. Eental mensen gokten op Jacky Martens maar helaas was de titel van onze landgenoot al geleden van 1993.

Alessio Chiodi

2. Eerder dit jaar overleed de eerste Russische wereldkampioen motorcross. Ken jij zijn naam? Dat was uiteraard Viktor Arbekov. Hij overleed dit jaar in de maand februari. Een foutief antwoord was Gennady Moiseev, ook hij overleed dit jaar maar was niet de eerste Russische wereldkampioen.

3. Wie won in 1967 en 1968 de vermaarde Motorcross der Azen in het Nederlandse Sint-Anthonis? Het enige juiste antwoord was Frans Sigmans. Hij zette motorcrossminnend Nederland twee jaar na elkaar in vuur en vlam door deze wedstrijd te winnen.

Frans Sigmans

4. Vijfvoudig wereldkampioen Roger De Coster werd geboren op 28 augustus 1944. Weet je in welke gemeente hij ter wereld kwam? Roger De Coster werd geboren in Ukkel.

Roger De Coster

5. In 2001 trachtte een Amerikaanse fietsfabrikant een graantje mee te pikken op de motorcrossmarkt en bouwde een ultramoderne crosser. De machine had toen al een elektrische starter aan boord. Ken jij het merk? Cannondale! De bekende fabrikant van mountainbikes en andere fietsen vond een uitdaging in de motorcross en ontwierp een gloednieuwe innovatieve crosser. De machine leek afgekeken van een Honda CR en brak geen potten. Het gerenommeerde magazine Motocross Action Magazine kraakte de Cannondale af met splijtende kritiek. Volgens hen was het de slechtste crosser die ze ooit getest hadden. Tijdens die bewuste test hadden de piloten hun handen vol met het duwen van de rampzalige crosser want hij was uitermate onbetrouwbaar. Een ander tijdschrift riep de Cannondale uit tot motor van het jaar. Rare jongens die Amerikanen.

Cannondale MX400 uit 2001

6. Op 3 april 1977 won -tot éénieders verbazing- een onbekende Belg de GP 250cc van Spanje op het circuit van Sabadell. Ken jij zijn naam? Het juiste antwoord was Raymond Boven. De Limburger won dat jaar de Grote Prijs van Spanje voor Jaroslav Falta. Dat deed hij aan boord van een Montesa. In de video hieronder zie je een samenvatting van deze race. Op het einde staat Raymond Boven te blinken op het hoogste trapje van het podium. 

https://www.youtube.com/watch?v=7jDD7SbxpPw

Uw reacties

More MX Vintage news