Nieuw boek: Motorcross in Groot-Dilbeek en omstreken

Nieuw boek: Motorcross in Groot-Dilbeek en omstreken
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Net nu is er in dezelfde streek (Ternat-Wambeek) een BOTC oldtimercross en dus is het een ideale gelegenheid om een nieuw boek van Joseph Van Impe voor te stellen. De titel dekt meteen de lading: “Motorcross in Groot-Dilbeek en omstreken.”

Reeds in 1934 werd er voor de eerste keer in België een motorcross georganiseerd aan de Zoete Waters te Oud-Heverlee,  de ‘Motorcross Brabançonne’ onder impuls van o.a. Jacques Ickx,  de vader van voormalig F1-piloot Jacky Ickx. Eind  jaren van 1947 tot eind 1970 was het geluid van crossmotoren en het gejuich van supporters te horen in de Wolfsputten (gemeentepark in 1947) te Dilbeek en de Wereweide te Schepdaal. Het hele crossgebeuren is ondertussen verleden tijd. De Wolfsputten en de Wereweide zijn nu natuurgebieden, en niets herinnert nog aan de motorcrosswedstrijden van toen.

Veel bekende crossers kwamen aan de start in de Wolfsputten. Enkele namen:  Roger De Coster, Jacky Wiertz, Walter Baeten, Torsten Hallman (S), Gaston Rahier, Jeff Smith (GB), Harry Everts en Joël Robert. Ook in de naburige gemeenten werd er duchtig gecrosst. In Vlezenbeek-dorp bijvoorbeeld met als plaatselijke vedette Felicien De Camps. In Eizeringen  aan het ‘Hof ter Mouille’ en te Asse (Putberg) begin jaren 50. In 1949 te Gaasbeek achter de gebouwen van de familie Limbourg en in het wat verder gelegen Jette in het Poelbos, nu ook natuurgebied. Met dit boek wil de auteur een overzicht geven van het rijke motorcrossverleden in Groot-Dilbeek tot eind de jaren 70.  Met medewerking van Marnix Vanslembrouck, archivaris van de BMB.

PRIJS: € 25 verzendingskosten inbegrepen. Levertijd: 1,5 week (niet in stock). U kan het boek bestellen door een mailtje te zenden naar joseph.van.impe@telenet.be

Uw reacties

More MX Vintage news