Nieuw: IMBA European Classic Oldtimer en Vetererans Championship

Nieuw: IMBA European Classic Oldtimer en Vetererans Championship
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De IMBA zal in samenwerking met diverse landenorganisatoren van Classic-Oldtimer evenementen en in nauwe samenwerking met de ECMO (European Classic Motocross Organisation) een apart Europees Kampioenschap voor de Classic-Oldtimer klassen organiseren. Eentje ervan wordt de oldtimercross in Genk op 1 juli alwaar de IMBA-rijders de reguliere reeksen zullen vervoegen.

IMBA Classic Oldtimer

De groepen en klassen waarin de respectieve leeftijdsgroepen zullen strijden, worden door de respectieve organisator vastgesteld in de aankondiging van de wedstrijd. De respectieve regels en voorschriften van de organisatoren of de ECMO in overleg met de lokale IMBA-vertegenwoordiger en, indien van toepassing, de IMBA Sport Regulations zijn van toepassing. Alle deelnemers moeten een inschrijfgeld betalen van: zie Notice of Race Inschrijving voor de respectievelijke data geschiedt via het inschrijfformulier van de IMBA alsmede dat van de organisatoren.

De inschrijflijsten worden gecoördineerd met het IMBA-secretariaat om de toewijzing van dubbele startnummers te voorkomen. (Vanwege het kampioenschap) Het IMBA-secretariaat is verantwoordelijk voor de voorbereiding van het kampioenschap, De dagindeling wordt ter plaatse door de organisator verzorgd. Er zullen trofeeën zijn voor het dagklassement van de organisator.

Voor het kampioenschap zijn er ook trofeeën voor de 1e – 3e plaats bij de laatste race van het seizoen. Rijtijden: volgens de aankondiging van de organisator.

De IMBA Classic oldtimer categorieën

Pre 65 = leeftijd 66+ Motor: gebouwd voor 01.01.1965
Pre 65 = leeftijd 72+ Motor: gebouwd voor 01.01.1965
Pre 72 = Leeftijd 60+ Motor: gebouwd voor 01.01.1972
Pre 74 = Leeftijd 30+ Motor: gebouwd voor 01.01.1974
Pre 74 = Leeftijd 50+ Motor: gebouwd voor 01.01.1974
Pre 78 = Leeftijd 55- Motor: gebouwd voor 01.01.1978
Pre 78 = Leeftijd 55+ Motor: gebouwd voor 01.01.1978

De wedstrijden

  • 19 mei Kleinhau (D) Flutlichtcross
  • 24 juni Pacov (CZ)  ECMO
  • 1 juli Genk (B) BOTC

Alle info en de mogelijkheid om in te schrijven via deze link.

 

 

IMBA Veteranen

De IMBA Veteranen klasse is een aparte klasse voor rijders van 40 jaar en ouder die deelnemen aan hun eigen Europees Kampioenschap. Het respectieve startveld zal worden verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen op basis van het aantal deelnemers:

a. 40 – 49 jaar, geboren 1983 – 1972 en later.
b. 50 – 59 jaar, uit de leeftijdsgroep 1973 – 1962
c. 60 – open, uit leeftijdsgroep 1963 of eerder

De rijder is of wordt in dat jaar al 40, of 50, of 60 jaar oud. Deelnemers hoeven geen licentie te hebben van een bij de IMBA aangesloten land. Deelnemers dienen indien mogelijk shirts in de nationale kleuren te dragen. De startnummers worden toegekend volgens het IMBA-reglement! Alle deelnemers betalen een inschrijfgeld van: (45,- Euro) Rijders mogen niet deelnemen of hebben deelgenomen aan het huidige Europees Kampioenschap in de klassen Dames, MX2, Open, Zijspan.

Rijders mogen deelnemen aan het IMBA Veteranen Kampioenschap en ook aan de Classic Oldtimer races, als deze races niet op dezelfde dag plaatsvinden. Inschrijving voor de respectievelijke data geschiedt via het inschrijfformulier op de IMBA website, of via het IMBA Secretariaat. De inschrijflijsten worden met de respectieve organisator overeengekomen. Het IMBA-secretariaat is verantwoordelijk voor de voorbereiding van het kampioenschap, de respectieve dagindeling wordt ter plaatse door de organisator behandeld.

Voor het dagklassement zijn er bekers voor de plaatsen 1 – 3, afhankelijk van het aantal deelnemers voor de betreffende leeftijdsgroep. Voor het kampioenschap zijn er ook trofeeën voor de plaatsen 1 – 3 bij de laatste race van het seizoen. In het jaarklassement zal er een trofee zijn voor de oudste deelnemer in het klassement, evenals een trofee voor de rijder met de oudste motor.
Rijtijden: in eerste instantie worden 3 x 15 minuten + 1 ronde gepland. In geval van discrepanties of problemen gelden de IMBA Sport Regulations (voor zover deze kunnen worden toegepast) of de beslissing van de Sportleiding van de organisator in overleg met de IMBA-vertegenwoordiger ter plaatse.

De wedstrijden

  • 2 juli Genk (B) VMCF
  • 24 september Kleinhau (D) DAMCV

Klik hier om in te schrijven voor de IMBA Veteranen.

Uw reacties

More MX Vintage news